МАЙСТЕР-КЛАС "ЕФЕКТИВНІСТЬ І ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ У СОЦМЕРЕЖАХ"

«Ставитися до інформації як до їжі» – це лише одна з добірки порад-лайфхаків для формування власного комфортного онлайнового середовища та впевненішої поведінки у світі соціальних мереж для людей розумової праці від Віталія Голубєва.

А на його майстер-класі «Ефективність та відповідальність в соцмережах», який відбувся 13 вересня в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, слухачі почерпнули їх сповна. Віталій Голубєв – медіаексперт, журналіст і телеведучий з 25-річним стажем, автор 6 книг з ефективної комунікації, засновник Школи універсального журналіста та всеукраїнського конкурсу «Я — журналіст!», секретар Національної спілки журналістів України.

Захід відбувся за організації відділу інформації та зв’язків з громадськістю та Інституту гуманітарної підготовки та державного управління, зокрема кафедри документознавства та інформаційної діяльності.

За словами  Віталія Голубєва, його майстер-клас має чітку мету: сформувати в учасників навички відповідального медіаспоживання, що є особливо актуальним в умовах повномасштабної війни, коли стійкість до пропагандистських «вкидів» і фейкових новин є надзвичайно важливою.

Так, медіаексперт обговорив зі студентами та викладачами специфіку комунікації в соціальних мережах, важливість формування власного інформаційного «меню» у віртуальному світі, самопрезентації у віртуальному просторі, роботу з негативом, наголосив на дозуванні своєї активності у соцмережах і вмінні читати інформацію в асинхронному режимі, а також на потребі періодично «розвіртуалізовувати» онлайнові контакти.  

Тож серед основних порад від досвідченого медійника Віталія Голубєва: створювати якісний й актуальний контент; пояснювати контекст; перевіряти інформацію; дозувати активність у соцмережах, говорити про рішення, а не про проблеми; якщо потрібна дія, то давати заклики; не купувати страх тощо.

Серед присутніх на зустрічі спікер провів конкурс на найоригінальніше запитання і подарував переможниці – студентці-магістрантці кафедри документознавства та інформаційної діяльності Анні авторський посібник. Другий примірник посібника «Ефективність. Книга для тих, хто працює з інформацією» Віталій Голубєв передав завідувачці кафедри документознавства та інформаційної діяльності Юлії Романишин.

 

Більш детальніше про майстер-клас на ресурсі соцмережі Facebook

 

  • Майстер-клас "Ефективність і відповідальність у соцмережах"
  • Майстер-клас "Ефективність і відповідальність у соцмережах"
  • Майстер-клас "Ефективність і відповідальність у соцмережах"
  • Майстер-клас "Ефективність і відповідальність у соцмережах"