ІФНТУНГ як платформа з пошуку рішень для ефективного розвитку громад, бізнесу та самоврядування

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбувся форум «Наука-бізнес-влада-громадянське суспільство: успішна взаємодія».

Форум, який зібрав представників владних структур, об’єднаних територіальних громад, адміністрації, директорів інститутів та науковців ІФНТУНГ, підприємців,1 став головним майданчиком зі створення комунікаційної платформи для пошуку рішень та практичних інструментів їх реалізації, спрямованих на ефективний розвиток громади, бізнесу, місцевого самоврядування, підтримку ветеранів війни та військовослужбовців з використанням досвіду, інфраструктури та освітньо-наукового потенціалу університету.

3З ґрунтовної доповіді про роль та місце університету у функціонуванні комунікаційної платформи захід розпочав ректор ІФНТУНГ Ігор ЧУДИК. Він чітко окреслив стратегії та можливості університету в багатьох важливих питаннях: забезпечення затребуваними технічними та інженерними кадрами краю та країни для її відбудови та розбудови, застосування досвіду роботи з адаптації та перепідготовки військових та членів їх сімей, використання наукового потенціалу та розробок університету для підсилення територіальних громад, підтримка підприємств, релокованих, тощо.4

На Форумі були представлені різні бачення щодо створення комунікаційної платформи, які були спрямовані на координації дій та визначення пріоритетів у її реалізації. Присутні заслухали та обговорили презентації директора обласного центру зайнятості Василя ЦИМБАЛЮКА («Реалії сучасного ринку праці. Основні напрямки роботи центру зайнятості: взаємодія з бізнесом, ОТГ та шукачами роботи. Програми для 3ветеранів війни та учасників бойових дій»), виконавчого директора МАОМС «Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття» Ігоря МЕЛЬНИЧУКА («Стратегічне планування, як основа розвитку територіальних громад»), керівника Офісу проектів ІФНТУНГ Олега ЯЦЮКА («Потенціал та можливості університету в освітній та науковій площині для розвитку місцевого бізнесу та місцевого самоврядування. Центр сприяння бізнесу громад»), керівника навчально-наукового центру професійної підготовки та практики ІФНТУНГ Ігоря РОСИПАЙЛА («Виробничі професії та шлях до ефективної післявоєнної відбудови України. Центр професійної підготовки та практики. Створення індустріально-технологічного парку на базі університету»), голову профспілки5 працівників ІФНТУНГ та учасника бойових дій Олександра БІЛОЦЬКОГО (Презентація Центру підтримки військових, ветеранів війни та членів їх сімей. Реабілітація військових, ветеранів війни та їх родин. Рекреаційний потенціал університету, фізкультурно-оздоровчий комплекс. Освіта, перекваліфікація, соціальна адаптація») та директора Інституту гуманітарної підготовки та держаного управління Дмитра ДЗВІНЧУКА («Ефективність управління громадою – запорука її розвитку»).

Усі ідеї були слушні та на часі, а Форум попрацював дуже продуктивно.

Університетська спільнота та учасники Форуму сподіваються, що результати напрацювань – не за горами.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця