Екоосвіта для сталого розвитку

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу став переможцем грантового конкурсу «Сприяння прикладній освіті майбутніх фахівців в сфері сталого розвитку та екобезпеки». Конкурс був оголошений «Офісом сталих рішень» спільно з «Центром екології та розвитку нових технологій». Відповідальною особою від кафедр «Технології захисту навколишнього середовища» та «Екології»  для участі в конкурсі була гарант освітньої програми бакалаврського рівня 183 - «Технології захисту навколишнього середовища», професор кафедри «Технології захисту навколишнього середовища», д.т.н. Теодозія Яцишин.

Серед усіх, хто заповнив і виконав умови конкурсу було обрано 10 переможців (заклади вищої освіти України), до яких ввійшов й ІФНТУНГ. Це надає можливість безкоштовної річної передплати на журнал лідера сталого розвитку «SUSTAINABILITY LEADER’S GUIDE» на весь 2023 рік, а також можливість обміну досвідом з провідними фахівцями Асоціації та консультації по гарячій лінії.

1За словами професорки кафедри «Технології захисту навколишнього середовища» Теодозії Яцишин, профільний напрям нашого університету та географічне розташування поблизу значної кількості рекреаційних територій зумовлюють велику відповідальність щодо підготовки фахівців за напрямками згаданих кафедр: «Можливості, що надає грант, допоможуть обміну досвідом з фахівцями як викладацькому складу наших кафедр, так будуть корисним для студентів. Матеріали від провідних експертів та науковців галузі, допоможуть студентам глибше дослідити проблеми сталого розвитку і разом з викладачами шукати шляхи для їх вирішення. Зараз наші кафедри ведуть широку співпрацю з науковими установами, ЗВО, виробничим сектором, громадськими організаціями та міською владою, а розширення такої взаємодії завдяки наданому гранту дозволить укріпити позиції якості української освіти в європейському освітньому просторі».