До Дня раціоналізатора та винахідника престижні нагороди отримали кмітливці ІФНТУНГ

Галицькими кмітливцями віддавна називають винахідників та раціоналізаторів Прикарпаття. Влучній назві вони завдячують Івано-Франківській обласній організації Товариства винахідників та раціоналізаторів України, яка організувала з нагоди професійного свята та 65-річчя заснування обласної організації ТВР України науково-практичну конференцію «Непереможні, бо винахідливі». У вітальному слові до учасників конференції  Прикарпаття, Голова ради обласної ТВР України Богдан Середюк дуже поетично змалював досягнення прикарпатських винахідників та раціоналізаторів упродовж багатьох років діяльності: «Доробок галицьких кмітливців світ навіть обнадіяти зумів!»

2З-поміж спільноти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу окремо було наголошено на досягненнях науковців, які зробили значний1 внесок в інтелектуальну скарбницю краю та країни. Серед них – голова Вченої ради ІФНТУНГ, академік НАН України Євстахій Крижанівський за прорив у сфері морського контейнерного транспортування газу; професор кафедри нафтогазових машин і обладнання Богдан Копей за розробку та вдосконалення склопластикових поплавкових штанг, скребків та газопіщаного сепаратора; завідувач кафедри геотехногенної безпеки та геоінформатики Едуард Кузьменко за реальну прогнозованість зсувів та можливості уникнення карстових провалів; проф. кафедри енергетичного менеджменту і технічної діагностики Олег Карпаш та завідувач кафедри інформаційно-телекомунікаційних технологій і систем Леонід Заміховський за досягнення в технічній діагностиці; проф. кафедри публічного управління та адміністрування Віктор Петренко за використання методології інтелектокористування в соціально-економічних системах й ін.

3У рамках конференції були вручені також традиційні іменні премії. Так, диплом лауреата обласної щорічної  премії ім. Г. Терсенова та4 премію отримав доц. кафедри будівництва та енергоефективних споруд Андрій Величкович за розробку «Циклон-фільтр для очищення газового та рідинного потоку». Дипломом лауреата іменної премії Марії Волосовської нагороджений ще один науковець колективу ІФНТУНГ – завідувач кафедри метрології та інформаційно-вимірювальної техніки, проф. Орест Середюк у номінації «Очевидне – неймовірне».

Університетська спільнота вітає своїх колег з високими нагородами, а також  усіх винахідників і раціоналізаторів ІФНТУНГ й України з професійним святом та бажає їм нових творчих здобутків, здійснення задумів й корисних починань!

 

  • 1
  • 8
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7