Бінарна лекція для наших студентів

 

21 березня 2024 року для студентів гр. МГТ-20-1 була проведена бінарна лекція з дисципліни «Міжнародна стандартизація та сертифікація туристичних послуг» на базі відділу систем управління ДП «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ». 

Лектор від ДП «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ» - керівник відділу систем управління Грогоза З.С., лектор від ІФНТУНГ - доцент Коробейникова Я.С. 

На бінарній лекції було розглянуто питання, що стосуються формування загальної культури якості на підприємствах, роль стандартів якості. Доцент Коробейникова Я.С. відповідно до теми заняття проінформувала студентів про суть та основні етапи сертифікації. 

Впровадження ДСТУ у практичну діяльність сприяє підвищенню якості туристичних послуг, надаваних на засадах сталого розвитку суспільства. 

Начальник відділу систем якості Грогоза З.С. підкреслила, що з упровадженням міжнародних практик зі стандартизації та сертифікації в Україні змінена філософія сприйняття процедур сертифікації – від інспектування та контролю до свідомого прийняття бізнесом необхідності якості через підтвердження відповідності. Було розглянуто питання напрямків діяльності ДП «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ», проаналізовано ринок надання сертифікаційних послуг стосовно сфер туризму і гостинності. 

Доцент Топольницька Т.Б. наголосила, що в Україні прийнято більше 30 стандартів системи ISO для сфери туризму та гостинності, стандарти прийняті методом ідентичного перекладу нормативного документа Міжнародної організації стандартизації (ISO). НТОУ здійснила неофіційний переклад ще біля 20 стандартів, які, очевидно, будуть прийняті в майбутньому, тобто ця сфера діяльності в процесі розвитку. 

Студенти виявили неабияку зацікавленість темою заняття та участю фахівця-практика й активно долучалися до спільного обговорення питань.

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця