Зустріч зі стейкходерами ОП «Туризм» бакалавр

 

          19 грудня відбулося обговорення проєкту освітньої програми "Туризм" рівня бакалавр. Брали участь: гаранти ОП, групи забезпечення ОП, стейкхолдери ОП.

          Виступили:  начальник відділу туризму Івано-Франківської облдержадміністрації: Передерко Віталій, начальник відділу туризму Івано-Франківської міської ради Гугіль Наталія, в.о.директора КНПП Киселюк Олександр, зав.відділом КНПП Корчмелюк Марта, керівник туристичної фірми «7 континентів» Микуляк Ксенія, керівник туристичної фірми «Надія» Нодь Мирослава, спеціаліст з питань культури та туризму Коршівської ОТГ Прокопів-Грицюк Христина, адміністратор готелю «Нива» Климчук Ігор, бізнес-тренер, власник підприємства сфери послуг Кобилянський Андрій.

          Основні рекомендації практиків та фахівців:

 - необхідно додати предмети для вивчення алгоритмів Інстаграму, Фейсбук. Тобто,студент повинен мати знання у сфері копірайтингу, таргету, ссм. Оскільки , здебільшого, турагент виконує функцію і менеджера з туризму, і керівника, який обирає стратегію, відповідає за ведення звітності, і маркетолога, і ссм, і таргетолога, і копірайтера;

- інформатика - хотілось би практичної роботи з тими програмами, які використовують у готелях для бронювання. І взагалі б було відмінно, якщо б тренувались на практиці та робили власні сайти, розробляли їх структуру і т.д. Наповнення сайту входить у обов’язки турагента, тому ідеально б було знати алгоритм створення та роботи з сайтами. В турагенства також є програма для ведення обліку туристів, турів, запитів і володіти нею - плюс до резюме менеджера-початківця.

 - маркетинг - у нас було багато теорії, а хотілось би конкретні практичні завдання стосовно просування готелю чи турагенства, розробки маркетингової стратегії;

- запровадженя риторики;

- курс бухгалтерського обліку замість російського 1С;

- надання першої домедичної допомоги.

 

  • 2
  • 3