Зустріч з  доктором технічних наук, професором, завідувачем кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка»

 

У п’ятницю 3 лютого у стінах Івано-Франківсього національного університету нафти і газу відбулась зустріч з  доктором технічних наук, професором, завідувачем кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка» Мальованим Мирославом Степановичем.

Тематика зустрічі стосувалася актуального на сьогодні питання  створення гармонізованої нормативної системи управління твердими побутовими відходами із використанням кращих європейських практик. На початку зустрічі професор наголосив, що передбачення Нільсона Бора «Людство не захлинеться у ядерному жаху – воно потоне у власних відходах» є помилковим, адже сьогодні провідними науковцями світу розроблені надсучасні методи та засоби поводження з відходами. Зокрема, прфесор навів приклад Грибовицького полігону ТПВ, що є сучасним сміттєпереробним комплексом із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів, де вже зараз працює станція компостування органічних відходів.

Також професором було підсумовано негативний вплив стихійних сміттєзвалищ на природні екосистеми та здоров’я населення, а також наведено ефективні засоби боротьби з даною проблемою.

На лекції були присутні перший проректор ІФНТУНГ Мандрик Олег Миколайович, завідувач кафедри туризму Архипова Людмила Миколаївна, а також аспіранти ІФНТУНГ всіх років навчання спеціальності «Екологія».

Присутні висловлювали свої думки щодо впровадження інноваційних підходів у діяльність поводження з твердими побутовими відходами та ставили питання, на які отримали вичерпні відповіді.

Наприкінці зустрічі Мальований Мирослав Степанович також надав аспірантам практичні рекомандації щодо проведення їх наукової та дослідницької діяльності.

Колектив ІФНТУНГ щиро дякує професору Мирославу Степановичу за лекцію, яка дозволила поглибити знання у сфері екології.

 

  • доктором технічних наук
  • доктором технічних наук
  • доктором технічних наук
  • доктором технічних наук
  • доктором технічних наук
Додаткова інформація новин:

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця