Зустріч студентів з працівниками ДКСУ в Івано-Франківській області

30.10. 2023 р. відбулась інформаційно-ознайомча зустріч студентів бакалаврату спеціальностей 072, 071 з працівниками Головного управління державної казначейської служби України в Івано-Франківській області.

Керівник Головного управління державної казначейської служби України в Івано-Франківській області п. Віра Смачило розповіла про історію створення, завдання та функції Казначейської служби України. Акцентувала на те, що передусім Казначейство є контролюючим фінансовим органом за використанням бюджетних коштів державних та місцевих бюджетів, роозпорядниками бюджетних коштів.

Зустріч було побудовано таким чином , що про особливості діяльності студентам розповідали керівники практично усіх підрозділів казначейства: відділу безпеки, відділу, доходів, витрат, головний бухгалтер; загалом на захід було залучено 8 працівників казначейської служби.

Для студентів було цікаво почути про те, що дії працівників Казначейської служби відбуваються на основі чинного законодавства: тобто було отримано розуміння, що крім знань з фахових дисциплін, їм необхідно знати і працювати з нормативно-правовими документами.

Це черговий захід з серії запланованих цьогоріч зустрічей студентів зі стейкхолдерами та майбутніми роботодавцями, відбувся як виїздне заняття з курсу «Вступ до фаху» для першокурсників. Також в зустрічі взяли участь учасники наукового гуртка «Фінансове ком’юніті», який об’єднав ще більшу кількість активних та небайдужих студентів спеціальностей «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», «Фінанси, митна справа та оподаткування», «Облік та оподаткування» (керівник наукового гуртка  к.е.н. доц. Світлана Король). В обговоренні взяли участь та фокусували увага студентів на важливих аспектах контенту зустрічі В.о. завідувачки кафедри фінансів, обліку та оподаткування Лілія Маринчак, доцентки Тетяна Орищин та Світлана Король. Зустріч підготувала лектор курсу «Вступ до фаху» професорка Ліліана Гораль.

Стало приємною традицією запрошувати на спільні зустрічі наших колег з Коледжу електронних приладів (викладачі Циклової (предметної) комісії «Бізнесу та управління» ВСП ФКЕП ІФНТУНГ Л.Колісник, Л.Камінська) та їх студентів. На зустрічі в Казначействі вони мали змогу отримати  актуальні фактичні дані для  майбутніх наукових робіт / публікацій для участі в черговій науковій студентській конференції  ІФНТУНГ2023-2024 н.р.

 

  • ІФ Казначейство Оголош
  • Казначейство 10_2023 (1
  • Казначейство 10_2023 (8
  • Казначейство 10_2023 (3
  • Казначейство 10_2023 (4
  • Казначейство 10_2023 (5
  • Казначейство 10_2023 (6
  • Казначейство 10_2023 (7
  • Казначейство 10_2023 (8
  • Казначейство 10_2023 (9