Зустріч із народними депутатами

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відвідали народні депутати Верховної Ради України - голова Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко та член Комітету Едуард Прощук.

Відбулося ряд зустрічей зокрема із керівництвом університету Крижанівським Є. І., Мандриком О. М., Чудиком І. І.

Обриси співпраці накреслив перший проректор ІФНТУНГ Олег Мандрик, який представив гостям результати наукових досліджень фахівців ІФНТУНГ в царині11 екології, зокрема розробку методології екологічно безпечного використання відновлювальних джерел енергії в регіоні, та розповів про підготовку в університеті спеціалістів цієї галузі, ознайомив учасників зустрічі з науково-технічною базою кафедр закладу. Лабораторії, про які йшлося, гості змогли оглянути особисто.

Проректор з наукової роботи ІФНТУНГ Ігор Чудик, своєю чергою, розповів про проблеми та перспективи використання викопних видів палива й способи зменшення техногенного навантаження на регіон, а також про об’єдання зусиль закладів вищої освіти Прикарпаття та їхніх наукових баз у напрямку забезпечення екобезпеки Карпат. Напрацювання науковців Івано-Франківщини можуть бути екстрапольовані й на інші регіони України.

Також на зустрічі виступали професор Кузьменко Е. Д., професор Архипова Л. М., професор Адаменко Я. О.

Також відбулась зустріч на кафедрі екології університету в якій приймали участь аспіранти. В ході зустрічі гостям представили сучасне лабораторне обладнання яке використовується на кафедрі для навчання студентів та розвитку молодих науковців. В процесі зустрічі обговорювали сучасні екологічні проблеми та шляхи їх подолання. Важливим моментом було обговорення навчального процесу з метою його вдосконалення та підвищення рівня кваліфікованих випускників які допомагатимуть боротися із сучасними викликами у сфері охорони навколишнього середовища.  

 

 

  • кафедра екології
  • кафедра екології
  • кафедра екології
  • кафедра екології
  • кафедра екології
  • кафедра екології
  • кафедра екології
Додаткова інформація новин:

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця