ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ - літній інтенсив-семінар!!!

5 серпня 2024 року о 10. 00 в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу буде проходити літній інтенсив-семінар «Застосування неруйнівного контролю при обстеженні будівельних та інженерних конструкцій». Семінар має на меті показати всі переваги та недоліки польових вимірювань та надати студентам унікальну можливість обробки даних.

Спікери семінару – представники команди Технічного Університету Мюнхена (TUM) у проекті ScanPyramids Project, в результаті якого було зроблено відкриття на одному із чудес світу – Єгипетських пірамідах:

  • проф. Крістіан ГРОССЕ;
  • доц. Ольга ПОПОВИЧ (випускниця ІФНТУНГ). 

Програма семінару

І етап: теоретична частина (англійською мовою) з презентацією про базові принципи та методи, що застосовуються в будівництві та машинобудуванні.

ІІ етап: практична частина (англійською мовою з перекладом на  українську) з демонстрацією сучасної техніки та методів.

Практична частина буде проводитись на реальному об’єкті (одному з корпусів університету), учасники матимуть можливість виконувати практичні дії, використовуючи 8-канальний ультразвуковий пристрій та радарну антену, спрямовану на інтенсивне дослідження структури. Така техніка, зазвичай, використовується для дослідження армування у конструкціях та наявності прихованих тріщин або відшарувань.

Практичним результатом для учасників заходу є не лише можливість отримати нові знання, а й випробувати прилади безпосередньо на реальному об’єкті університету та спостерігати за тим, як проводять вимірювання фахівці. У такий спосіб команда німецьких фахівців проведе за допомогою свого методу та приладів дослідження пошкоджених після обстрілу корпусів.

Студентам, зацікавленим в отриманні додаткових знань у галузі неруйнівного контролю, сприятимуть в організації візиту до Технічний університет Мюнхена з метою стажування.