З перемогою та козацькою шаблею

Завітав на зустріч з адміністрацією Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Іван Ількович Файчак – учасник та призер багатьох всеукраїнських та міжнародних змагань з легкої атлетики серед спортсменів старшої вікової категорії, багаторічний викладач кафедри фізичного виховання і спорту,3 а сьогодні – інструктор з фізичного виховання Центру молодіжного спорту. Цьогоріч на IX Чемпіонаті світу з легкої атлетики серед ветеранів в закритому приміщенні у польському місті Торунь атлет виборов  у групі Ч80 з бігу на 60 метрів з барʼєрами з результатом 14.97 с срібну медаль, яка стала п’ятнадцятою міжнародною медаллю спортсмена. А всеукраїнські перемоги спортсмена-ветерана  на цій світлині: 

1На зустрічі з в.о. ректора ІФНТУНГ Євстахієм Крижанівським та проректором з наукової роботи Ігорем Чудиком Іван Ількович поділився враженнями від міжнародних змагань: «Організатори змагань створили прекрасні умови для розминок та самих змагань. Адже торуньський манеж вважається найкращим у Європі. Але запорукою моїх перемог є щоденні тренування, без яких тримати себе у формі просто неможливо. Особливо це стосується бігу з барʼєрами, який є доволі травматичним видом спорту, а тому вимагає серйозної підготовки».

Відчуваючи постійно підтримку університету у своїх починаннях, Іван Ількович подарував університету сувенірну козацьку2 5шаблю, яка має нагадувати про нашу міць та славу: «Ще у сиву давнину запорізькі козаки рубали шаблями ворогів, які нападали на нас та нищили нашу землю. Хай ця шабля укріплює в нас віру у перемогу над ворогом, який сьогодні плюндрує нашу землю».

В планах славного Івана Файчака  –  взяти участь у змаганнях наступного року в категорії Ч85. Тож побажаємо нашому славному спортсмену  здоров’я, наснаги та перемог на чемпіонатах всіх рівнів! 

 П. С. Поки виходив матеріал, Івана Ільковича Файчака привітали зі спортивною перемогою та нагородили в Івано-Франківській міській раді.

Довідково. Команду України представляли 77 спортсменів з 14 областей. Загалом українська ветеранська команда посіла 16 місце, здобувши 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових медалей.

 

  • 6
  • 2
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5