Виклики та перспективи розвитку громад під час війни

Ректор Івано-Франківського національного технічного університету Ігор ЧУДИК та директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління, проф. кафедри публічного управління та адміністрування Дмитро ДЗВІНЧУК долучились до обговорення цих важливих питань на дводенній конференції «Співробітництво – стійкість та місцевий розвиток: виклики та перспективи громад в умовах воєнного часу та євроінтеграції», що відбулась 25-26 жовтня на Прикарпатті за організації Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття» спільно з Поляницькою сільською радою.

У конференції взяли участь голови територіальних громад Прикарпаття і Закарпаття, експерти з місцевого та регіонального розвитку і представники програм міжнародної технічної допомоги. 

У фокусі Конференції – питання співробітництва, стійкості та місцевого розвитку громад Прикарпаття в умовах воєнного часу та євроінтеграції.

Учасники й учасниці конференції обговорили сценарії та стратегії розвитку громад, міжнародне партнерство, енергетичну стійкість, освітню реформу та ветеранську політику в умовах воєнних викликів. Бачення ролі університету у вирішенні ключових проблем громади презентував у своєму виступі ректор ІФНТУНГ Ігор ЧУДИК. Він наголосив, що наш заклад є надійним партнером громади у проведенні наукових досліджень, втіленні спільних економічних, освітніх та соціальних проектів. Університет має досвід у дуальній освіті, підвищенні кваліфікації фахівців різних профілів (ІПО), допомагає розвивати та втілювати бізнес-ідеї (Бізнес-інкубатор), здійснює підготовку фахівців робітничих професій, водіїв та фахівців з небезпечних перевезень, сприяє ветеранському руху.  

Конференція стала майданчиком для обміну досвідом та налагодження партнерських відносин, а також дозволила учасникам й учасницям ознайомитися з успішними практиками реалізації проєктів місцевого розвитку та регіонального розвитку.

  • 1
  • 2
  • 3