Всесвітній день охорони праці 2024 Щорічно, 28 квітня, відзначається Всесвітній день охорони праці.

 Вітаємо зі святом – Всесвітнім днем охорони праці! 

  • Нехай охорона праці буде наповнена, крім робочих обов’язків, самими різноманітними правами: правом на відпочинок, правом на подяку, правом на щастя і любов! Терпіння, здоров’я, добра, чуйності, гідної винагороди.

 

  • Девіз Дня охорони праці в 2024 році: «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці».

Цей день звертає додаткову увагу на те, що забезпечення безпечної та здорової праці в умовах зміни клімату – це важливе завдання, яке потребує спільних зусиль.

Найвища цінність людини – це життя і здоров’я. Їх захист потребує чималих зусиль, адже інколи людська діяльність пов’язана з небезпечними ситуаціями, особливо, при виконанні службових обов’язків, може призвести до нещасних випадків і навіть смерті на робочому місці. Тому важливо пам’ятати, що дотримання законодавства у сфері охорони праці, розвиток культури охорони праці у суспільстві стане запорукою збереження здоров’я працівників та найціннішого – людського життя.

Зміна погодних умов значно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників. Приклади професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату, включають тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, збільшення трансмісивних захворювань і підвищений вплив хімічних речовин.