Волонтери поруч з нами

Студентське життя – це завжди цікаво, пізнавально, креативно, емоційно. Однак, навчання, скупий відпочинок, повітряні тривоги – це сьогоднішні реалії наших студентів. Одні захищають Батьківщину на фронті, інші допомагають в тилу, а студентські волонтерські групи працюють майже при кожному вищому навчальному закладі.

2З перших днів війни спільнота Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу  долучається до різних волонтерських ініціатив, які допомагають наблизити перемогу України. Серед університетських волонтерів –  чимало студентів,  які в1 умовах війни встигають навчатися і допомагати український військовим, тимчасово переміщеним громадянам особам та громадянам, які перебувають у зоні бойових дій.

Про студентів-волонтерів університету не так вже й багато відомо, тож ми вирішили розповісти про одного з них – Андрія КОРОТАША (гр. ПТ-20-1), студента кафедри підприємництва та маркетингу   Інституту економіки та менеджменту, який взявся зі своїми друзями і знайомим допомагати  Збройним Силам України.

«А почалось все з того, - розповідає юнак, - що з перших днів повномасштабного вторгнення я хотів записатись добровольцем, але  мене не взяли – замалий. Вирішив: якщо не беруть до війська, то все рівно треба щось робити. Ходив з перших днів плести маскувальні сітки,  допомагав з розвантаженням харчів та одягу, окопними свічками. Потім вже з друзями переключився на допомогу батькові, який на той час вже воював. Допомагали продовольством, інструментами, комплектуючими для автомобілів».

3Перший справжній виклик для волонтерської братії Андрія був автомобіль для пересування, закріплений за його батьком (ЗІЛ 131), який постійно ламався, закипав, вперто не хотів зрушити з місця. І тоді вдалось зібрати з друзями грошей і купити  автомобіль Сузукі Гранд Вітара 1990 року. Відремонтували, помалювати і відправили йому. На тій машині в подальшому їздили розвідка, військові – за харчами та боєприпасами.

Пишаємось нашим студентом-волонтером та його друзями, які мають великі серця і роблять велику справу.