Вітаємо випускників проєкту «Норвегія-Україна»!

Люди, які повернулись з війни, часто шукають своє нове місце у цивільному житті, їм важливо бачити реальну перспективу, визначити мету й прокласти шлях до неї. Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, який бере участь у проєкті «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» з 2015 року, став тим освітнім майданчиком, який вже забезпечив хороший старт у нові сфери діяльності для багатьох учасників АТО/ООС, звільнених у запас військовиків, а також дорослих членів їхніх сімей.

Завдяки курсам більшість випускників проєкту «Норвегія-Україна» успішно адаптувалися до умов цивільного життя, створили власний сімейний бізнес, або використали отримані професійні навички для працевлаштування. І вже за 6 років реалізації проєкту в ІФНТУНГ ми маємо: більше 300 випускників за спеціальностями «Енергетичний менеджмент» і «Підприємництво та лідерство»; більше 30 успішних стартапів і реалізації бізнес-ідей; кожен другий випускник після курсів отримує нове джерело заробітку або ж досягає кар’єрного росту.

І сьогодні, 4 червня, університет радо вітав черговий випуск – 35 слухачів програми перепідготовки військовослужбовців, ветеранів і членів їхніх сімей за проєктом «Норвегія-Україна . Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему».

1Урочистий випуск відбувся із дотриманням усіх усталених традицій. Після виконання гімнів Норвегії й України,  із завершенням навчання слухачів привітали:  координаторка проєкту «Норвегія – Україна» Ольга Філіна,  координатор проєкту в Івано-Франківську, проректор ІФНТУНГ Максим Карпаш, менеджерка проєкту Ольга Попович, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрій Бойчук, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, перший заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрій Ярмольський, представник Міністерства у справах ветеранів України в Івано-Франківській області Володимир Веркалець і викладачі курсу.

Так, підготовка успішних підприємців тривала три місяці – з березня по травень. Основні складові програми - це професійна перепідготовка, яка складається із 500 академічних годин, і соціальна адаптація, що включає правову, психологічну адаптацію та сприяння у працевлаштуванні.  Слухачі курсів вивчали основи підприємництва,  менеджмент підприємницької діяльності та фінансовий менеджмент, маркетинг, бухгалтерський облік, управлінські та юридичні аспекти власної справи, розглядали питання енергоефективності й енергоощадності, стратегії сталого розвитку, вдосконалювали свою англійську, зустрічались з успішними підприємцями, розробляли бізнес-плани й складали карту кар’єрного розвитку.

За результатами навчання учасники отримали два дипломи: один – від ІФНТУНГ, який відповідає українському зразку сертифіката підвищення кваліфікації, другий – українсько-англійський, його видає норвезький університет НОРД (місто Буде).

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10