Від історії – до покращення управлінських практик сьогодення

Цікаві непересічні лекції та зустрічі з успішними науковцями та управлінцями стали в Інституті гуманітарної підготовки та державного управління традиційними. Все задля того, щоб підготувати фахівців найвищої кваліфікації для роботи у сфері державного управління, місцевого самоврядування, підприємницького сектору та організацій громадянського суспільства, які забезпечують європейський рівень надання адміністративних й управлінських послуг. Запрошуючи на зустріч з викладачами та студентамикафедри публічного управління та адміністрування  херсонського історика Андрія ЛОПУШИНСЬКОГО – провідного наукового співробітника музею історії Києва, екс-очільника філії «Кам'янська Січ» Національного заповідника «Хортиця», директор ІГПДУ Дмитро ДЗВІНЧУК керувався думкою, що формування управлінської культури як соціально-політичного й державно-управлінського феномена неможливе без знання історії, особливо історії України. Адже впровадження кращих практик  управлінської діяльності минулого може суттєво вплинути на оздоровлення сучасного публічного управління. 

Представляючи гостя директор ІГПДУ, наголосив, що українці споконвіку проживають на своїй історичній землі, є творцями своєї держави, та на значенні козаків у заселенні півдня України. Власне ролі козацтва і чумацтва в заселенні півдня України у XVIII столітті була присвячена лекція  Андрія ЛОПУШИНСЬКОГО, зокрема – цікавим фактам з життя козаків і чумаків на Херсонщині, їхнім вірування, побуту взаємовідносинам із сусідами –  кримськими татарами. Наприкінці лекції гість відповів на запитання присутніх.

Історичні порівняння та паралелі сприятимуть не лише кращому пізнанню історії нашого народу, але й розумінню процесів, що відбуваються в Україні в умовах сьогодення.

Більше про непересічну особистість Івана Лопушинського довідуйтесь тут!

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4