В ІФНТУНГ відбувся поетичний відеомарафон до 150-річчя від Дня народження Лесі Українки

В рамках заходів з відзначення 50-річчя від Дня народження Великої української поетки, письменниці, перекладачки, фольклористки, громадської діячки Лесі Українки в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу пройшов поетичний відеомарафон «Я в серці маю те, що не вмирає».

Ініціатори марафону – Центр культури та дозвілля студентів та доц. кафедри філології та перекладу Інституту гуманітарної підготовки та публічного управління Мирослава Венгринюк, запросили до участі у відеомарафоні усю університетську спільноту, щоб вшанувати пам’ять великої українки,  популяризувати творчість видатної письменниці, 150-ліття від Дня народження якої святкують цьогоріч в Україні на загальнодержавному рівні.

Упродовж минулого тижня усі охочі долучались та надсилали свої відеозаписи, в яких читали поезію неймовірної Лесі Українки. Серед учасників марафону – викладачі, студенти, працівники університету, які підійшли до завдання дуже креативно: не лише декламували вірші, але й співали, залучали своїх дітей, створювали цілі мізансцени. Але всіх їх об’єднало одне – натхненність у прочитанні поезії Великої Лесі. Інакше й бути не могло, адже її твори окриляють, додають сил та впевненості.

Виступи всіх учасників були опубліковані на офіційній університетській сторінці на фейсбук під хештегом: #Леся_Українка #поетичний_відеомарафон #ІФНТУНГ   

Жоден відеозапис не залишив по собі байдужих. Навпаки, спонукав університетську спільноту долучатись. На жаль, формат сайту не дозволяє опублікувати всі відезаписи. Тож ми зробили мініпідбірку (сподіваємось, що учасники нас зрозуміють). Але всі відеоролики можна переглянути на офіційній університетській сторінці на фейсбук під хештегом: #Леся_Українка #поетичний_відеомарафон #ІФНТУНГ

 

​​​​​​​

​​​​​​​