«Успіх у бізнесі» працює задля успіху у бізнесі!

Зовсім нещодавно у Бізнес-Інкубаторі офіційно стартував черговий навчальний курс «Успіх у бізнесі» для підприємців громади, і от – на підході останні заняття. Курс користується надзвичайною популярністю серед підприємливих мешканців Івано-Франківська, а цільовою аудиторією є як потенційні підприємці нашої громади, так і діючі бізнесмени, що прагнуть розвитку.

У чому ж секрет затребуваності ініціативи «Успіх у бізнесі», який є навчальним теоретико-практичним курсом з основ започаткування та ведення бізнесу для мешканців  міста та який впроваджується  на базі Бізнес-інкубатора Інституту економіки та менеджменту  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу? 

Ми вирішили почути думку з «епіцентру» подій – від сьогоднішніх слухачів курсів, які вже вийшли на фінішну пряму навчання і можуть реально оцінити – чого вдалось навчитись на проекті, ,головною метою якого є популяризація та сприяння активізації підприємницького потенціалу щодо організації власного бізнесу в сучасних умовах господарювання. 

Віталій ТКАЧУК, студент ОПП «Економіка бізнесу» ІЕМ ІФНТУНГ, потрапив на курс з невеликим запізненням, але почерпнув, на його думку, найголовніше: «Для мене вкрай важливим став акцент на цілях сталого розвитку. Про них на прикладах   розповідала викладачка Іванна Мельничук, яка наголошувала, що бізнес має бути соціально-етичним, що повинні бути враховані і довкілля, і гендерна рівність, і освіта, і людський ресурс та потенціал. В дотриманні при веденні бізнесу цілей сталого розвитку полягає майбутнє економіки. Символічним було й те, що викладачка сама щільно працює над темою «зеленої» економіки.  Крім того, корисним були заняття з маркетингу: вчили не лише оцінювати місткість ринку та шукати свій сегмент, але й визначатися з власними цілями й можливостями».

Леся КАЛЬВАРОВСЬКА, підприємець-початківець, прийшла на курс, маючи на плечима невеликий досвід: «Почалось все з того, що мій чоловік пішов на фронт захищати країну. Я не хотіла і не могла сидіти склавши руки – тож вирішила започаткувати власну кравецьку справу.  Проте, вміти добре шити – це пів справи, а от організувати повноцінне функціонуванні бізнесу – на це не вистачало знань. Тож курси мені стали у пригоді. Заняття мені багато чого повкладали в голові та відкрили мені очі на провадження бізнесу: прийшло розуміння, що певні ази для організації своєї справи я здобула. Тут відіграли важливу роль креативний підхід викладачів до подачі матеріалу та можливість повпралятись в реалізації отриманих теоретичних знань.  Корисними були теми роботи з податковою та з юридичних аспектів ведення бізнесу (Викладач пояснив просто кожен крочок. І найголовніше: я зрозуміла, що можу і повинна своєю справою приносити радість людям. Дуже задоволена курсами та творчим кліматом, який панує на наших заняттях».

ІРИНА, дизайнер інтер’єру, займалась текстильним оформленням вікон по найму. З виходом в декрет вирішила започаткувати свою справу: «Побачила інформацію про курси для підприємців-початківців, одразу зареєструвалась. Для мене тут – море корисної інформації. Особливо це стосується оподаткування та юридичних питань ведення бізнесу, маркетингу та діджеталізації. Від себе можу відзначити, що кожна тема була цікава, а всі спікери – компетентними. Сподобалась також інтерактивність на лекціях, можливість активної участі у навчальному процесі, виконання завдань. Робота з психологом була просто неймовірною. Багато чого з курсу почерпнула для себе, що зможу використати на практиці».

 СТЕЛЛА, понад 10 років у бізнесі в зоосфері, прийшла поглибити свої теоретичні знання з основ бізнесу, так як не має економічної освіти, а потребує додаткових знань для розвитку бізнесу: «Дуже круті заняття. Багато беру для себе теоретичних знань, яких мені бракує. З ними у мене з’явилось більше розуміння організації процесів ведення власної справи. Тепер можна буде уникнути багатьох помилок. Крім того, тепер зрозуміло куди звертатись за допомогою з того чи іншого питання. Для мене все було цікавим, але дуже корисними виявились заняття з юридичних питань, маркетингу та сталого розвитку. Вдячна всім – і організаторам, і викладачам».

Варто зазначити, що слухачі вносять і свої пропозиції щодо тематики занять, напр., цікаво було б послухати заняття з реклами, можливостей просування свого продукту соцмережах.

Слухачі високо оцінюють курси та рівень їх проведення. Організатори теж мають високі очікування, що курсанти успішно реалізують свої знання на практиці та започаткують свій успішний соціально-етичний бізнес. Залишилось тільки дочекатись сертифікатів!

Довідково. Курс впроваджується на базі Бізнес-Інкубатора Інституту економіки та менеджменту  ІФНТУНГ (координаторка курсів - завідувачка кафедри прикладної економіки, Бізнес-Інкубатора ІЕМ ІФНТУНГ Уляна БЕРЕЖНИЦЬКА) за сприяння міського голови та Івано-Франківської міської ради

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4