Українська хустка – берегиня вроди

Вже традиційно в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу 7 грудня відзначають День української хустки. Не став винятком й цей рік. За організації Центру культури і дозвілля студентів та активної участі студентів, викладачів та працівників університету та фізико-технічного ліцею відбувся онлайн-флешмоб: «Українська хустка – берегиня вроди».

Головною метою даного заходу є демонстрування тяглості поколінь українських жінок. Ця подія покликана об’єднати жінок різного фаху, віку та національності зі спільною метою зберігати та відновлювати українські традиції.

Насолоджуйтесь красою українських хусток у ролику, створеному ЦКіДС на основі відеоматеріалів, надісланих учасниками онлайн-флешмобу!

Довідково: 7 грудня 2020 року, вже традиційно, відзначається Всесвітній день української хустки. Вперше його провели у 2019 році. У цей день ініціативна група з депутаток, громадських діячок, акторок театру та кіно, викладачок та інших жінок вирішили започаткувати Всеукраїнський день української хустки, запрошуючи долучитись до ініціативи популяризації у соціальних мережах невід’ємного елементу традиційного українського жіночого одягу – хустки. Введення такого свята на державному рівні ініціювали вінницькі активісти.

 

державному рівніі