СТУДЕНТИ ПУА ДІЗНАЛИСЯ, ЯК ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ВПЛИВАЄ НА ВІДНОВЛЕННЯ КРАЇНИ


У рамках проєкту «Парламент та громадяни: відкритий діалог у період війни» в межах Програми USAID «РАДА: наступне покоління», що виконується ГО «Інтерньюз Україна» та ВГО «Інститут «Республіка», в Івано-Франківську вже проведено 5 тренінгів на тему «Як Верховна Рада України впливає на відновлення країни». Приємно відзначити, що два такі заходи відбулися на кафедрі публічного управління та адміністрування ІФНТУНГ.

Зокрема сьогодні спільно зі студентами та студентками другого курсу бакалаврської програми «Публічне управління та адміністрування» обговорено:

- особливості розроблення та перспективи реалізації Плану відновлення країни, презентованого на конференції в Лугано

- повноваження Верховної Ради України та її інституційна роль у післявоєнному відновленні України

- можливі шляхи залучення експертного середовища та громадськості у розробленні стратегічних документів з післявоєнної відбудови нашої країни.

Також у форматі групової роботи студенти зображали ідеальну народну депутатку, а студенти – ідеального народного депутата, які мають брати активну участь у відновленні України. Як дівчата, так і хлопці очікують бачити народних обранців чесними, справедливими, патріотичними, професійними та відповідальними особами, спроможними генерувати нові ідеї, вести діалог з іноземними партнерами та мислити стратегічно в інтересах нашої країни.

Учасниця заходу, студентка бакалаврату Тетяна Ольховська зазначила: «Я переконана, що, незважаючи на війну, ми будемо розвиватися у всіх сферах людської життєдіяльності. Хочеться побажати, щоб кожен громадянин і громадянка у майбутньому бачив/бачила перспективу розвитку нашої країни та ми усі разом брали активну участь у її відбудові».

Студентка спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Тетяна Дворська додала: «Дуже би хотілося, щоб такі стратегічні документи, як План відновлення країни, проходили етап опитування громадськості та враховували думку багатьох експертів. Це, зокрема, допоможе швидше та якісніше реалізовувати задекларовані цілі та завдання. Також важливо сьогодні залучати молодь до процесів ухвалення рішень як на місцевому, так і на національному рівні».

Як підсумував ініціатор заходу, доцент кафедри ПУА ІФНТУНГ Олег Серняк, такі тренінги дають змогу здобувачам освіти не лише розширити і поглибити здобуті знання, але й удосконалити навички критичного мислення та роботи в команді, підвищити власну спроможність давати експертну оцінку подіям, явищам і процесам у сфері публічного управління та адміністрування.


 

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11