Студенти ІФНТУНГ пройшли навчання в канадському університеті

В умовах карантину, обумовленого спалахом пандемії COVID-19, у всіх країнах школи, університети та інші навчальні заклади перейшли на дистанційну форму навчання. Університет Реджайни (Канада) запустив новий курс, спрямований на інтеграцію з іноземними університетами. Студенти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу - Ілона Сапіжак (ІГПДУ), Марта Думич (ІЕМ), Ірина Демкович (ІГПДУ), Едуард Токач та Хорхе Ріваденейра (ІНГІ), не упустили можливість відчути себе на декілька тижнів студентами канадського університету.

Програма Winter 2021 Virtual International Student Orientation, в якій взяли участь студенти ІФНТУНГ, – це курс навчання в Університети Реджайни, в якому іноземні студенти мали змогу долучитись до різних груп і семестр вивчати обрані дисципліни. Навчання включало поєднання віртуальних онлайн-зустрічей в реальному часі за допомогою платформи Zoom (синхронно) та веб-курсів UR Courses (асинхронно).

​​​​​​​1Своїми враженнями від навчання в Університеті Реджайни поділились студентки ІГПДУ Ірина Демкович та Ілона Сапіжак. Вони розповіли, що завжди хотіли пройти навчання за кордоном, познайомитись з іншими студентами, культурами, традиціями. Завдяки університету і Центру міжнародного співробітництва (ЦМC) зокрема, їм вдалось здійснити свою мрію.

Так, студентці Ірині Демкович найбільше сподобалось ставлення викладачів канадського університету до іноземців:  «Спочатку мені було страшно, адже між нами був як мовний, так і культурний бар’єр. Та вже на перших заняттях як викладачі, так і студенти дали мені зрозуміти, що їм цікаво поспілкуватись зі мною, дізнатись щось нове про нашу країну та нашу систему освіти. Наприклад, викладач на курсі Business Introduction старався підготувати інформацію про економічний стан не тільки в Канаді, але й в Україні, проводив порівняння між країнами. Також ми мали груповий проєкт, в якому предметом дослідження виступали компанії в Канаді. Яке ж було моє здивування, коли я отримала безліч запрошень долучитись до груп і працювати разом із ними (в бізнес-індустрії Канади, а особливо міста Реджайни я не була сильно обізнана, проте кожен намагався допомогти і порадити)».

Студентку Ілону крім навчання цікавили особливості студентського життя: «Я, як голова Профкому, була більш зацікавлена в обміні досвідом студентського життя. Університет надавав можливість приєднуватися до різноманітних заходів, що дуже приємно!»

Загалом для студентів ця програма - це не тільки знайомство з навчанням інших країн, але неоціненний досвід, нова реальність і практика перебування в іншомовному середовищі: «Щотижня всі іноземні студенти, які на той час навчались в Університеті Реджайни, мали можливість зустрітися на відео-конференції. Для нас це було колосальним міжкультурним досвідом спілкування, так як були студенти із Болівії, Китаю, Іспанії, Естонії, Бразилії, Португалії, Мексики… Були цікаві онлайн-екскурсії, також ми обмінювались власними національними традиціями, рецептами страв тощо. Загалом такий тип навчання став чудовим досвідом. Ми не тільки відчули, як це бути студентами за обміном в іноземному університеті, але й отримали хороші знання, побачили новий підхід до навчання та викладання, а також познайомились із цікавими та дружелюбними людьми.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4