Студенти електрики посіли ІІ місце на Міжнародній конференції з силової електроніки

Університетська спільнота вітає студентську команду Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІАБЕ) з ІІ місцем у конкурсі студентів та молодих фахівців на ХІХ Міжнародній конференції з силової електроніки IEEE-PEMC2020 (International Power Electronics and Motion Control Conference) в номінації «Найкраще відео-послання до молоді, які вивчають електроніку». За останні десятиліття конференція IEEE PEMC, яка цьогоріч відзначає 50-ту річницю серій конференцій PEMC (Power Electronics and Motion Control), стала найбільшою та найважливішою конференцією з питань промислової електроніки та управління рухом у Центральній та Східній Європі,

​​​​​​​Захід відбувся  25-29 квітня 2021 року у місті Глівіце (Польща) на базі Сілезької політехніки (Silesian University of Technology). На конференції було представлено3 доповіді багатьох вчених, інженерів, дослідників, помисливих та дослідницький центрів з Європи та усього світу. Безсумнівно, для  всіх учасників це – хороший шанс перейняти досвід та надихнутись новими ідеями на нові звершення.

Під час Конференції мали змогу проявити себе не тільки досвідчені фахівці, а й новачки у сфері наук. В рамках заходу S&YP (Student & Young Professionals Track) видалась особлива нагода показати себе та свої вміння студентам та молоді віком до 35 років. Охочі мали змогу розповісти про свій досвід і досягнення в сфері електроенергетики, створивши короткометражний ролик, суть якого полягала у полегшенні вибору спеціальності для абітурієнтів.

2У цьому заході взяла участь і команда з 5-ти студентів кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки (ЕЕМ) Інституту архітектури, будівництва та енергетики, керівником якої став колишній креативний студент-винахідник, а сьогодні – асистент кафедри ЕЕМ Григорій Стахів. Робота, яку виконали студенти Віталій Феденько (гр. ЕТ-17-1), Іван Шостаківський (гр. ЕТ-19-2), Богдан Одокій (гр. ЕТ-19-2), Анна Венгринюк (гр. ЕТ-19-2),  Валентин Чуфус (гр. ЕТ-19-1), здійснена за організаційної підтримки в.о. завідувача кафедри ЕЕМ, доц. Петра Омеляновича Курляка.

У короткому ролику студенти розповіли про перспективність досліджень в сфері сонячної енергетики та безпровідної передачі електроенергії й закликали абітурієнтів усього світу до вивчення електроенергетики слоганом: «Переймай наш досвід та розвивайся разом з нами!».

На відео презентовано розробку навчальної платформи для студентів з трекерною установкою, яку розробив студент Віталій Феденько під керівництвом доц. Ярослава Бацали. За результатами голосування команда здобула 2-ге місце.

​​​​​​​

  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 5