СІМА & AICPI з ATC Україна студентам ІФНТУНГ про майбутнє фінансової професії

14.03.2023 р. кафедрою обліку і оподаткування, кафедрою фінансів ІФНТУНГ  спільно з Привілейованим Інститутом Управлінських Бухгалтерів (СІМА) та АТС Ukraine проведено вебінар на тему: «Майбутнє фінансової професії: виклики та перспективи» та «Міжнародні професійні кваліфікації» в рамках спільного наукового простору студентських гуртків обох кафедр.

Он-лайн зустрічі розширюють горизонти нашої професійної діяльності, адже участь у них студентів безпосередньо впливає на рівень професійної компетентності майбутніх фахівців з обліку і фінансів, а лекції від стейкхолдерів міжнародного рівня створюють сприятливі умови для якісної підготовки та подальшого професійного зростання студентів зі спеціальності «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа і страхування».

Співпраця з міжнародними професійними організаціями та компаніями є важлива для освітніх програм з обліку та фінансів, а наукові інтереси молоді розширюються у глобальному напрямку.

Основним трендом зустрічі стала доповідь координатора освітніх програм СІМА (м. Київ) пані Марини Зайцевої, яка значну увагу приділила огляду дослідження СІМА, присвяченому виявленню чинників впливу на розвиток фінансової професії, її сучасним трендам, а також обговоренні перспектив розвитку професії бухгалтера і фінансиста в Україні та світі з урахуванням викликів часу, потреб бізнесу та впливу глобалізаційних процесів.

Доповідь генерального директора АТС Україна (м. Київ) пані Наталі Малаяр щодо міжнародних професійних кваліфікацій з обліку і фінансів розкрила нові проекти, навчальні ресурси та спеціальні цінові пропозиції для акредитованих закладів вищої освіти, а також розкрила особливості екзаменаційних технік СІМА та АССА.

На зустрічі студенти отримали відповіді на запитання щодо застосування міжнародних професійних кваліфікацій в Україні та світі, які визнаються провідними міжнародними компаніями та роботодавцями.

Широкі можливості розвитку діяльності СІМА та її роль у сфері фінансової та облікової теорії й практики формують переваги для навчального процесу внаслідок співпраці ІФНТУНГ та СІМА, зокрема, в частині міжнародного визнання якості навчальних програм з обліку та оподаткування на основі відкритості, гнучкості освітніх програм підготовки фахівців з фінансовими компетенціями міжнародного рівня, що становлять належну основу для професійної діяльності в сучасному економічному середовищі.

Дякуємо організаторам та спікерам, усім присутнім! Працюємо на освітньому фронті для зміцнення фінансової спроможності України в колі зацікавлених, свідомих і здібних молодих майбутніх фахівців з обліку і фінансів! Разом до Перемоги! Слава Україні! Героям Слава!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5