Щоб якнайшвидше загоїти рани війни

Меморандум про співпрацю, щойно укладений Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу з Комунальним закладом «Дім воїна» Івано-Франківської міської ради є логічним продовженням розширення кола партнерських зв’язків, але водночас – дуже особливим. Адже йдеться про участь ІФНТУНГ в надзвичайно  важливій для всього українського суспільства справі – інтеграції в мирне життя наших захисників й адаптації до його нових реалій родичів загиблих героїв.

Ця справа сприймається і як місія, і як особистий обов’язок, не лише тому що тут кожен вдячний оборонцям Батьківщини за збережене життя, але й тому, що в лавах ЗСУ – працівники університету, члени їх сімей, студенти, випускники. Власне, навіть очільник «Дому воїна», ветеран війни Микола Крошний, також є випускником ІФНТУНГ.

Нині він зустрівся з ректором університету Ігорем Чудиком задля узгодження напрямків діяльності, в яких освітньо-науковий заклад міг би підтримати «Дім воїна». І виявилось, що поле для співпраці – ширше, аніж попервах можна було собі уявити.

-Слово «співпраця» - це замало, - сказав Ігор Іванович. – Має бути максимально щирий формат допомоги, того, що ми можемо зробити для людей, котрі докладаються до знищення ворога й Перемоги.

Микола Крошний розповів про ті проблеми, з якими доводиться стикатись керованому ним закладу, і його бачення розв’язання цих проблем. Їх чисельність в часі війни тільки зростає разом із чисельністю поранених, вдів та сиріт. Тож ішлося про освітні програми для ветеранів, для дітей військових, про доступ до спортивної інфраструктури ІФНТУНГ. У свою чергу його очільник, Ігор Чудик запропонував широкий спектр можливостей та ресурсів, якими університет готовий щедро поділитися з «Домом воїна»:

-Нашим захисникам маємо віддячувати доки ми живі, бо нині  вони – там, а ми – тут.

До праці партнери беруться негайно, й по гарячих слідах розробляють дорожню карту запланованих заходів.  Попереду – багато роботи задля того, аби якнайшвидше загоїти по війні завдані нею рани.

 

  • 1
  • 2
  • 11
  • 22