Презентація ЦІР на "STEAM-HUMAN FOR PEACE"

Центр інноваційного розвитку ІФНТУНГ презентував свою діяльність на фестивалі освітніх інновацій 

«STEAM-HUMAN FOR PEACE: сила розуму на стороні добра заради людства»

Великим гала-показом відкрито V Всеукраїнський STEAM-фестиваль, організований Центром освітніх інновацій та Департаментом освіти і науки Івано-Франківської міської ради. Захід проходив з метою популяризації інноваційних освітніх технологій та STEАM-проєктів, спрямованих на пошук та підтримку перспективного досвіду в галузі творчих і наукових проєктів здобувачів освіти, створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу школярів і студентів, поширення кращого педагогічного досвіду та здобутків у галузі STEAM-освіти, підвищення рівня фахової майстерності працівників освіти.

Працівники Центру інноваційного розвитку університету презентували можливості центру, оснащеного сучасними цифровими засобами виробництва та проєктування. За два роки функціонування у рамках проекту Ro-Ua TADRI Центр має чималі напрацювання у розвитку навичок інноваційної діяльності ініціативних краян. Працівники готові ділитися досвідом і надавати фахові консультації, адже Центр розраховано на залучення широкої аудиторії – від школярів, які тільки  но роблять перші кроки в інноваційних технологіях, до людей, які вже мають багаж необхідних знань, але потребують використання виробничих потужностей для реалізації своїх ідей.

У вітальному слові учасникам фестивалю на важливості популяризації інноваційних освітніх технологій наголосив проректор з наукової роботи ІФНТУНГ Олександр КОНДРАТ: «Ми живемо в час інновацій – це наше сьогодення! І вже зараз нам потрібно думати про те, що ми робитимемо завтра. Важливо, що такі заходи відбуваються у нашому місті. Вони допомагають нам побачити куди рухається світ і наша освіта, поспілкуватись та поділитися своїми напрацюваннями та досвідом. ІФНТУНГ завжди підтримує платформи для обговорення сучасних підходів до освіти та спільної роботи над покращенням навчального процесу. Зокрема, у співпраці Центру освітніх інновацій та Центру інноваційного розвитку ІФНТУНГ ведуться спільні STEM-заняття. Університет працює в напрямках розвитку нафтогазової інженерії, робототехніки, програмування та підходів Індустрії 4.0 задля забезпечення енергонезалежності України».

Директор Центру інноваційного розвитку Володимир КОРНУТА охарактеризував представлений комплекс реверс-інжинірингу та автоматизації і закликав усіх охочих долучатися до роботи Центру інноваційного розвитку ІФНТУНГ задля реалізації власних новацій та покращення економіко-соціальної ситуації краю.

  • Розпочинаємо роботу
  • Стенд ЦІР ІФНТУНГ