Попит на випускників ІФНТУНГ зростає

Днями ПАТ «Укрнафта», найбільша нафтовидобувна компанія України, повідомила, що «готує майданчик для буріння двох розвідувальних свердловин у Західному регіоні України».

Нагадаємо: нещодавно компанія вже розпочала будівництво трьох розвідувальних свердловин у цій місцевості. Отже, обсяги покладів вуглеводнів дають фахівцям підстави для оптимізму.

Оптимістичними можна вважати й професійні перспективи спеціалістів нафтогазової галузі, котра, як бачимо, набирає обертів у своїй діяльності. Саме таких і готує єдиний в нашій державі ЗВО нафтогазового профілю – Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.  

Загалом освіта за всіма напрямками, які тут представлені – нафтогазовим, механічної інженерії, природничим, будівельно-енергетичним, гуманітарним, економічним, інформаційних технологій – затребувана у стейкхолдерів. Але цього разу мова, насамперед, про Інститут нафтогазової інженерії, де безпосередньо вивчають премудрості буріння свердловин, видобування вуглеводнів, їх транспортування та зберігання, та про Інститут інженерної механіки та робототехніки, де студенти вивчають обладнання нафтових і газових промислів, інжиніринг і сервісне обслуговування нафтогазових машин, комп’ютеризоване машинобудування тощо.  Йдеться також про факультет природничих наук, вихованці якого опановують геологію нафти і газу, геофізику, геоінформатику, інженерну екологію та гідроекологію. Кожен із них може стати частиною великого проєкту, що починає реалізовуватися в Україні – проєкту повоєнної відбудови, де енергетична безпека держави буде одним із найважливіших напрямків.

До слова, в рамках угоди про співпрацю між ПАТ «Укрнафта» та ІФНТУНГ діє спеціальна стипендіальна програма компанії для кращих студентів вишу, що свідчить про її зважену кадрову політику, розуміння того, що люди – основний актив компанії, тому важливо мотивувати студентів ставати кращими й приводити в галузь більше хороших спеціалістів.

Тож якщо вам цікаві математика, фізика, якщо любите техніку й захоплюєтесь інженерними винаходами – поміркуйте над можливістю увійти до когорти фахівців, які будуть гіперзатребуваними на ринку праці, а отже – високооплачуваними. Долучайтесь до студентської сім’ї ІФНТУНГ!