Партнерська співпраця у дії

Нещодавно відбувся «Форум учасників ринку нафти і газу», який відвідали ректор університету Ігор ЧУДИК та завідувач кафедри автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій Інституту інформаційних технологій Андрій ЛАГОЙДА. За результатами форуму Ігор Іванович зазначив, що учасники повертаються з повним кошиком подарунків для розширення лабораторної навчально-наукової бази університету.

2Так, «Шнейдер Електрік Україна» передав кафедрі автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій великий набір обладнання та ліцензованого програмного1 забезпечення, яке відкриває нові можливості для навчання та досліджень в ІФНТУНГ. Зокрема, з програмного забезпечення університет збагатився на :

  • AVEVA System Platform – єдине на ринку гнучке, масштабоване рішення для диспетчеризації, SCADA, HMI та IIoT додатків, яке зв’язує виробничі процеси із бізнес плануванням. Це фундамент, що дає можливість налагодити сумісне ведення роботи та стандартизувати прийняття рішень, об’єднати людей, процеси і активи на всіх об'єктах.
  • EcoStruxure Machine Expert – це унікальне програмне рішення для розробки, налаштування та введення в експлуатацію всього парку обладнання в єдиному програмному середовищі, 4включаючи логіку, управління рухом, робототехніку / мехатроніку, моделювання, діагностику, інтелектуальне управління двигуном, навантаженням і приводами, ЛМІ (Vijeo Designer), функції промислового Інтернету речей і відповідні функції автоматизації мережі. Попередньо визначені шаблони дають змогу заощаджувати час на проектування, застосовуючи повні бібліотеки або навіть новий3 модуль обладнання.
  • EcoStruxure Control Expert (раніше відомий як Unity Pro) - унікальна програмна платформа для конфігурування, програмування, налагодження та діагностики промислових контролерів Modicon M340, M580, Momentum, Premium, Quantum та Quantum Safety.

Не менш важливим є й отримане обладнання: програмовані логічні контролери: М172Р; M262; M241; M580; ET6 панель оператора 10; некерований комутатор Modicon, 8TX; перетворювач частоти ATV12; датчики NTC; датчик вологості 4-20ма і температури NTC; пружини і клемники.

Докладніше познайомитись з характеристиками програмного забезпечення  та обладнання можна за посиланням: https://nung.edu.ua/news/11111111111

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4