Новини

У рамках XXIX Міжнародної наукової конференції ім. проф. Сергія Бураго "Мова і культура", яка проходила  23 червня 2020р.  в онлайн-режимі на платформі ZOOM,  за активного сприяння доктора педагогічних наук, професора Ганни Володимирівни Онкович  (Київський медичний університет, кафедра іноземних мов та соціально-гуманіатрних дисциплін; ГО «Школа медіаосвіти на Кінбурні»)  відбувся XIV МІЖНАРОДНИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ "Медіаосвітні технології у навчальному процесі".  У роботі Круглого столу взяли участь й викладачі  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, зокрема, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри англійської мови Сахневич І.А., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри філології та перекладу ЯнишинО.К., кандидати філологічних наук, доценти кафедри філології та перекладу Стахмич Ю.С. та Ріба-Гринишин О.М

Учасники  з цікавістю прослухали коротку доповідь доц. Сахневич І.А. про  важливість та доцільність використання графічних органайзерів як медіаосвітніх засобів на практичних заняттях у процесі вивчення професійно-спрямованої англійської мови для студентів спеціальності "Екологія". Доповідач наголосила на тому, що графічні органайзери сприяють формуванню самодисципліни студентів, підвищують їх мотивацію до навчання, сприяють критичному аналізу та синтезу інформації. 

Не менш цікавими для слухачів виявилися й доповіді колег, зокрема, доповідь доц. Янишин О.К.  про важливість інформаційної безпеки в сучасних умовах дистанційного навчання  (з досвіду роботи з масовими відкритими онлайн-курсами "Coursera"), доповідь доц. Стахмич Ю.С. про важливість і можливі шляхи інтеграції масових відкритих онлайн-курсів у підготовку майбктніх перекладачів, а також доповідь доц. Ріби-Гринишин О.М. про особливості організації та викладання німецької мови в умовах дистанційної освіти. 

Варто зауважити, що учасниками IV  МІЖНАРОДНОГО КРУГЛОГО СТОЛУ "Медіаосвітні технології у навчальному процесі" були представники не тіільки з України, але й інших країн, зокрема, Казахстану, Грузії та Білорусі.  

 

  • qwq
  • ere
  • tyt