Найкраща інвестиція – це інвестиція в знання

Якісне навчання студентів, найсучасніша практична підготовка та працевлаштування – це основні завдання закладу вищої освіти (ЗВО). Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ) займає активну позицію в цьому напрямі, постійно розширюючи співпрацю з провідними компаніями галузі.

Так, наприкінці 2021 року список галузевих компаній, з якими співпрацює ІФНТУНГ, доповнився ще одним партнером – АТ «Львівгаз». І вже сьогодні ми маємо практичні результати цієї взаємовигідної співпраці: в межах договору компанія передала кафедрі метрології та інформаційно-вимірювальної техніки Дзвонову установку для метрологічних досліджень побутових лічильників газу, яка буде використовуватися для практичної підготовки студентів і проведення наукових досліджень

На офіційній передачі повірочної установки були присутні: ректор університету Євстахій Крижанівський, проректор з наукової роботи Ігор Чудик, директор Інституту інформаційних технологій Ігор Лютак,  завідувач кафедри метрології та інформаційно-вимірювальної техніки Орест Середюк, доцентка цієї ж кафедри, керівниця Центру дистанційного навчання ІФНТУНГ Наталія Піндус, професор кафедри Степан  Чеховський.   АТ «Львівгаз» представляли: начальник відділу метрології Ігор Боровий, в.о. начальника управління персоналу Світлана Мінченко, начальник відділу лабораторних вимірів Руслан Сич.

1Передача цієї повірочної установки - ще один крок у співпраці університету з АТ «Львівгаз» і приклад правильної взаємодії освіти та бізнесу, що допоможе в професійному зростанні майбутніх фахівців, переконана в.о. начальника управління персоналу Світлана Мінченко: «Ми зацікавлені в тому, щоб молодь навчалася не лише заради диплома, а задля знань і  фахової спеціалізації , бо це наші майбутні працівники. Нам важлива подальша співпраця з університетом нафти і газу в плані практики студентів, дуальної освіти і ми, до слова, вже маємо перші «ластівки» в цих процесах  і сподіваємося, що вони відкриють широку дорогу в нашу компанію й для інших студентів. АТ «Львівгаз» та ІФНТУНГ будуть й надалі співпрацювати у різних форматах: залученнях студентів до проходження практики, стажування та роботи в форматі дуальної освіти тощо. Відзначу, що ми дуже цінуємо й високо оцінюємо вклад вашого університету в освіту, науку й енергетичне відродження країни».

2Найкраща інвестиція – це інвестиція в знання, бо саме освіта будує наше майбутнє, на цьому наголосив під час вітального слова ректор університету Євстахій Крижанівський: «Наше завдання - відбудувати нову кращу Україну, а тут без грунтовного аналізу, вивчення існуючих технологій, методик і без серйозних наукових досліджень це неможливо. Тому ми бачимо у відбудові нашої держави свою місію як навчального закладу та наукової установи і дякуємо АТ «Львівгаз»  за підтримку на цьому шляху. Сьогодні ми спільно закладаємо фундамент у майбутнє України. І надалі будемо разом працювати та спільно розвивати нашу державу загалом, її енергетику, економіку, освіту й науку».

На переконання обох сторін, вигода від співпраці освіти та бізнесу є обопільною: згодом компанія матиме висококваліфікованих спеціалістів, а для  випускників університету стане потенційним роботодавцем і базою для проходження практики для студентів.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6