Ми тут заради поступу євроінтеграційних процесів держави

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу за організації кафедри публічного управління та адміністрування ІГПДУ відбувається 1-а Всеукраїнська науково-практична конференція «Публічне управління та адміністрування в Україні: євроінтеграційний поступ» за міжнародною участю.  

Відкрив Конференцію директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Дмитро ДЗВІНЧУК – досвідчений керівник, викладач та практик публічного управління. Близько 100 учасників беруть участь у Конференції під його орудою, що проходить у гібридному форматі. Це представники вітчизняних владних та наукових інституцій, закладів вищої освіти, органів місцевого самоврядування, серед іноземних представників – університети та дослідницькі центри Польщі, Румунії, Литви. Команда однодумців готова ділитись своїми науковими дослідженнями заради прискорення євроінтеграційних процесів в Україні.   

«Склад учасників, широка палітра запропонованих для дискусії наукових ідей підтверджують актуальність Конференції, – наголошує у вітальному слові ректор ІФНТУНГ Ігор ЧУДИК. – Цей науковий захід покликаний привернути увагу до євроінтеграційних процесів в Україні, сприяти їх поступу попри війну. ІФНТУНГ очікує також від Конференції напрацювань, які впливатимуть на освітню та наукову діяльність університету, зокрема на покращення освітньої програми спеціальності «Публічне управління та адміністрування»,  що готує фахівців для різних управлінських регіональних та державних щаблів,  які працюватимуть над прискоренням євроінтерграційних  процесів у державі». Бо, як слушно відзначила у вітальному слові голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія АЛЮШИНА: «Шлях євроінтеграції – це не подарунки, це – важка щоденна робота».  

Але, як відомо, для досягнення позитивного результату у будь-якій сфері потрібна злагоджена співпраця. «От і в нас налагоджена співпраця з ІФНТУНГ, який завжди  відкритий до позитивних змін та поступу перетворень й активно залучений до розвитку регіону, – зазначає голова Івано-Франківської обласної ради Олександр СИЧ.  –  Надважлива роль у кадровій співпраці належить кафедрі публічного управління та адміністрування, яка упродовж 15 років щороку навчає  за кошти обласного бюджету 15 депутатів та службовців органів місцевого самоврядування. Гідна підготовка управлінців базується тут з урахуванням колонізаторської політики росії щодо України та націлена на подолання шкідливих наративів меншовартості, нав’язаних російською радянською та пострадянською пропагандою. Я б рекомендував застосовувати таку практику в всіх областях України, щоб євроінтеграційні процеси в Україні просували грамотні та чесні фахівці-патріоти». З побажаннями плідної роботи до учасників форуму звернулись Президент НАПН України, президент Товариства «Знання» України, академік НАН України Василь КРЕМЕНЬ, декан юридичного факультету Ягеллонського університету Піотр ДОБОШ, заступник декана факультету європейських студій Університету Бабеша-Бойяї Лаура ГЕРЦА, директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА/ОВА Віктор КІМАКОВИЧ, заступник міського голови та директор Департаменту інтеграції громад, внутрішньої політики та роботи з внутрішньо переміщеними особами Івано-Франківської міської ради Віталій ФЕДОРІВ.

На Пленарному засіданні розглядали низку важливих питань. Доповіді були присвячені  модернізації публічної політики та управління в умовах режиму воєнного стану в Україні, публічному управлінню як самоорганізуючій системі, Європейському адміністративному простору як орієнтиру для розвитку публічного управління та адміністрування в Україні, проблемі захисту об’єктів критичної інфраструктури України (державно-управлінський аспект), комунікативному стандарту для публічних службовців, безпековим викликам для громад, що приймають внутрішньо переміщених осіб тощо. 

Під час Пленарного засідання відбулось нагородження переможців Олімпіади з державного управління.

Конференція продовжує свою роботу у секціях.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15
Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця