Крок до відновлення

До числа громадських організацій, з якими підписав угоди про співпрацю Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, приєдналася ще одна -  ГО «Родини загиблих захисників і захисниць Івано-Франківська», створена в лютому 2023 року, в річницю повномасштабного вторгнення росії  в Україну. Вона складається з членів сімей полеглих  воїнів і, власне, є однією великою сім’єю, яка допомагає кожному в ній пережити біль втрати, відновитися і знайти втрачені сенси життя.

Від того, наскільки справляться із цим спільним викликом батьки, дружини, діти, родичі загиблих героїв, залежатиме їхня здатність будувати своє майбутнє. Адже ворог хотів, щоб цього майбутнього не було ніколи й так само ніколи не гоїлися психологічні рани.  Від підтримки суспільства значною мірою залежатиме щастя тих родин, які зараз перебувають у смутку,– щоби в їхніх домівках, де завжди житиме пам’ять, попри все, знову залунав сміх, знову забриніли пісні й оселилась надія.

Надати таку підтримку готовий, зокрема, ІФНТУНГ, працівники й випускники якого зараз також боронять на фронті неньку-Україну. Тому університет дуже серйозно поставився до перспективи співпраці з ГО «Родини загиблих захисників і захисниць Івано-Франківська», засновницями якої є дружини наших загиблих випускників Сергія Батюка та Ігоря Ходака Галина Батюк і Євгенія Ходак. Кілька місяців тому, 11 серпня 2023 року, в Alma Mater урочисто відкрили пам’ятну дошку Сергію Батюку. А ось тепер вшанували пам’ять усіх полеглих воїнів, заклавши перший камінь підписаної угоди в підмурівок майбутньої широкої співпраці з організацією, яка має масштабні плани щодо важливих соціальних проєктів, з-поміж яких – залучення до спорту дітей наших героїв на базі Спортивного комплексу ім. Гемби А.П.

Керівництво університету вважає одним із важливих напрямків роботи нашого колективу допомогу родинам загиблих воїнів, особливо тих, які належать до великої сім’ї ІФНТУНГ. Адже кожен крок у цьому напрямку наближає нас до великої Перемоги.

 

  • 1