ІФНТУНГ готовий вкладати передові технології та наукові ідеї у розвиток Івано-Франківської МОТГ

18 травня відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та Івано-Франківською міською об’єднаною територіальною громадою. У присутності представників ІФМОТГ та адміністрації університету Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський поставили свої підписи під Меморандумом, основною метою якого є залучення наукового потенціалу ІФНТУНГ до розв’язання актуальних проблем розвитку економіки Івано-Франківської міської територіальної громади, розробки та реалізації Стратегії розвитку Івано-Франківської громади, а також до програм економічного і соціального розвитку, збалансування попиту та пропозиції на ринку праці, сприяння задоволення інформаційних, технологічних, інвестиційних, інноваційних потреб підприємств та установ Івано-Франківської МОТГ.

Підписанню важливого документа передувала багаторічна співпраця у багатьох спільних успішних проектах. На цьому наголосив Євстахій Іванович1 Крижанівський у своїй презентації «Освіта та наука для ефективного розвитку громад». Однак, як зазначив очільник університету:

«Це буде угода на якісно вищому рівні задля реалізації задумів щодо розвитку міста. Ми можемо реалізовувати на високому рівні освітні проекти, можемо впливати на розподіл та управління трудовими ресурсами на користь нашої держави. Ми готові виконувати наукові проекти в царині раціонального використання матеріалів, оптимізації ресурсів, енергетики, ощадливе відношення до якої сьогодні відіграє важливу роль не тільки в нашому регіоні, але й в Україні. ІФНТУНГ – надійний експерт в діяльності з запобігання техногенних та екологічних катастроф й небезпек, викликаних застарілим та зношеним обладнанням. Наш університет можна справедливо вважати полігоном для випробовування нових технологій, зокрема, для зменшення викидів парникових газів в атмосферу – основної вимоги, без виконання якої Україну до європейської спільноти не допустять».

2Співпраця між двома інституціями є взаємовигідною, оскільки університет теж відчуває постійну підтримку міської влади. І хоча Івано-Франківськ часто фігурує у різних престижних рейтингах (з креативності, комфортності проживання тощо), все ж, як зазначив Міський голова Руслан Марцінків:

«Перед містом стоїть й багато викликів. Адже місто має бути не лише комфортним для проживання, наше завдання –3 створити в ньому великі можливості для молоді. І тут ми очікуємо на допомогу ІФНТУНГ, який допомагає працювати над реалізацією Стратегії розвитку Івано-Франківська до 2030 року особливо в освітній та енергетичній сфері. А ще завдяки оновленому університетському стадіону ми можемо планувати серйозні спортивні заходи та плекати майбутніх чемпіонів. Ми дякуємо університету за співпрацю!»

Після підписання Меморандуму підписанти обмінятись знаковими подарунками: ректор ІФНТУНГ отримав светр з логотипом міста, а міський голова – мінерал, який вважається сіллю землі.

Тож хай співпраця між ІФНТУНГ та ІФМОТГ набирає обертів та рухається вперед – до нових вершин!

​​​​​​​

  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 11
  • 12
  • 13