Гурток: заняття на тему "Зелений курс місцевого бізнесу"

 


17.05 відбулося засідання гуртка на тему «Зелений курс місцевого бізнесу». Асистент кафедри  менеджменту та адміністрування Ставнича Наталія Ігорівна розповіла гуртківцям про  порівняно молоду  концепцію  управління компанією - зелений бізнес. Дана концепція передбачає зменшення споживання матеріальних ресурсів та зниження негативного впливу на навколишнє середовище. Концепція Зеленого бізнесу базується на правилі трьох R: 

Reduce (Скорочуй). Згідно цього принципу, зелений бізнес повинен спрямувати зусилля на скорочення споживання електроенергії, тепла, води, паперу та інших матеріальних ресурсів.

Reuse (Повторно використовуй). Дане правило є одним з ключових, і направлено на використання витратних матеріалів, в тому числі паперу, вироблених з вторинної сировини, зниження викидів вуглекислого газу (та й інших шкідливих сполук) за рахунок скорочення транспортних пересувань.

Recycle (Переробляй). Це правило вимагає правильної утилізації відходів. Так, у звичайному офісному житті - це може бути роздільний збір сміття, здача макулатури, утилізація офісної техніки та батарейок і так далі.

Використання цих трьох правил дозволяють домогтися не тільки реального зниження шкоди від діяльності бізнесу для навколишнього середовища, а й заощадити.Таким аспектам  надають важливого  значення багато компаній. Наталія Ігорівна зупинилася на прикладах  зеленого туризму Івано-Франківщини, розповіла цікаві моменти про бізнес із вирощування мікрозелені («GreenMood», «Мізерія-ІФ»), компанію «Зелений рай Прикарпаття».

Гуртківці! Екологічна відповідальність бізнесу - це дуже важливо! Адже мова йде не тільки про сьогодення, а про майбутнє, майбутнє нас і наступних поколінь. Тільки від нас залежить чи буде чисте повітря, вода, здоров'я у всіх нас.  Будьте екологічно відповідальними!