Дорожня карта співпраці з партнерами у сфері автоматизації та метрології

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулась нарада за участі адміністрації університету, професорсько-викладацького складу, високих представників нашого стратегічного партнера –  члена правління ТОВ «Газорозподільні мережі України» Сергія МІНІНА, головного інженера департаменту інжинірингу ГРМ Андрія МАЛИХІНА, виконуючого обов’язки директора Івано-Франківської філії ТзОВ «Газорозподільні мережі України» Івана ШКІНДЮКА, та очільника  «Івано-Франківськстандартметрологія» Олега КОРЖАКА й інших галузевих представників. У фокусі зустрічі – створення сприятливих умов для професійної орієнтації та практичної підготовки, покращення якості підготовки профільних здобувачі освіти ІФНТУНГ тощо.

«Тривале стратегічне партнерство між університетом та виробництвом вкотре підтверджує взаємовигідну синергію, від якої виграють всі сторони, - оцінює результат ректор ІФНТУНГ Ігор ЧУДИК. – Сьогодні у планах – чітко окреслити дорожню карту співпраці, щоб зберегти та розвивати напрацьоване відповідно до забезпечення енергетичної безпеки України, переходу на зелену енергетику, інноваційних підходів для транспортування енергоносіїв та участі у проектній діяльності й спільно подолати енергетичні виклики».  

Підтримує думку ректора Іван ШКІНДЮК, підкреслюючи, що зацікавлення у поглибленні співпраці базується на кадровому та науковому ресурсі ІФНТУНГ, і відповідна стратегія колаборації із ЗВО  дозволить рухатись вперед відповідно до інноваційних вимог часу. Адже у всіх присутніх одна мета – створити засади для розвитку нафтогазової галузі, науки та якісної підготовки конкурентоздатних профільних фахівців.

Всі учасники зосередились на можливостях взаємовигідної співпраці із залученням університетської академічної та наукової спільноти у галузі метрології та автоматизації вимірювальних процесів. Особливу увагу на взаємодію університету, ГРМ та ДП «Івано-Франківськ-Стандартметрологія» у вирішенні багатьох ключових проблем транспортування газу та газових сумішей та їх обліку звернув увагу Сергій МІНІН: «Автоматизація газорозподільної системи України, пошук технічних рішень для оперативного керування робочим процесом онлайн, підбір обладнання та підготовка кадрів для розробки та обслуговування обладнання  може лягти в основу співпраці з ІФНТУНГ».

Було внесено низку пропозицій щодо співпраці:

  • створення та модернізація полігону для навчання та наукових досліджень у сфері транспортування та обліку газу, роботи з газо-водневими сумішами; 

  • розробка власної моделі телеметрії для газорегуляторних пунктів, яка б представила просте й дешеве рішення;

  • створення навчального центру на базі університету, який би навчав студентів, випускників працювати з обладнанням, що забезпечить їм гарантоване робоче місце на підприємствах газорозподільних мереж;

  • створення програмного забезпечення для збору, аналізу та зберігання інформації, що надходить від датчиків обладнання;

  • використання метрологічного центру групи «Нафтогаз» з потужною еталонною базою тощо.

В рамках наради гості відвідали нову навчально-дослідницьку лабораторію для повірки лічильників газу в діапазоні витрат від 1 м3/год. до 25 000 м3/год, повністю створену ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» та обладнану сучасним устаткуванням, яке включає різноманітну контрольно-вимірювальну апаратуру, обчислювальну техніку та обладнання, оригінальне програмне забезпечення.

Робоча зустріч пройшла ефективно та носила конструктивний характер.

 

 

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7