ДЕНЬ ГЕОЛОГА

         Кафедра геології та розвідки нафтових та газових родовищ вітає всіх геологів з професійним святом !!!

Щороку в першу неділю квітня в Україні відзначають професійне свято всі працівники геології. Це свято називається День геолога і закріплене Указом Президента від 07.02.1995 №110 / 95.

Дата обрана не випадково, адже це якраз один з найважливіших і «жарких» періодів в роботі геолога – початок підготовки до запланованих річних експедицій.

При щорічному зростанні попиту на мінеральні ресурси робота у геологів є завжди. І від їхньої роботи багато в чому залежить благополуччя розвитку економіки країни. Ну а ще така робота і досі вважається дуже романтичною і привертає до лав геологів багатьох молодих людей.

Цей день святкують люди, які цікавляться сучасними фізичними процесами, що відбуваються в надрах і на поверхні планети, чия професія пов'язана з дослідженням будови та історії нашої планети. В основному геологи вивчають гірські породи, які несуть у собі великий обсяг інформації про розвиток Землі. Саме завдяки геологам ми дізнаємося про особливості життя на Землі у минулі століття і навіть тисячоліття.