ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІФНТУНГ: ділимось досвідом реалізації інкубаційних програм

9 жовтня 2020 року, у рамках навчального візиту до Івано-Франківська, в Центр розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» ІЕМ ІФНТУНГ відвідала делегація з Маріуполя. Серед гостей інкубатора були члени команди Маріупольського Центру малого та середнього бізнесу, підприємці міста Маріуполь, представники міжнародного проекту USAID та консалтингової компанії CIVITTA. Команда Маріупольського Центру МСБ була дуже зацікавлена у вивченні досвіду інкубаційних програм для підприємців-початківців Івано-Франківська та напрацюваннями у сфері сприяння розвитку малого та середнього бізнесу на місцях.

Уляна Бережницька, координатор ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІФНТУНГ, завідувач кафедри прикладної економіки, поділилася з колегами 

досвідом щодовпровадження процесів бізнес-інкубування в області, діючих проектів станом на сьогодні, цікавими програмами і соціальними проєктами, які успішно працюють, а також планами щодо перспективних напрямів розвитку бізнес-інкубатора в майбутньому. Гостям також були представлені власні підходи до навчальних програм, аспекти роботи з цільовою аудиторією та, звісно, успіхи випускників інкубатору. Великим успіхом Уляна Бережницька вважає Гендерну ініціативу «Успіх в бізнесі» проекту ПРОМІС, яка впроваджується на території міста Івано-Франківська протягом 6-ти місяців з жінками – потенційними підприємницями. Інноваційність курсу полягала у тому, що навчання проводилося із застосуванням практичних кейсів та навчальних матеріалів, які використовуються на практичних заняттях в університеті, водночас із адаптацією потреб для слухачів. В рамках проекту передбачено також консультації та індивідуальний супровід потенційних підприємниць.

         Присутні висловили зацікавленість у співпраці, зокрема у напрямі розвитку соціального підприємництва. Приміром, бізнес-інкубатор планує продовжувати розпочаті ініціативи щодо соціальних проектів в місті Івано-Франківськ, а також запровадити нові програми та проєкти. Завідувач ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІЕМ ІФНТУНГ Оксана Самборська представила учасникам дискусії проект щодо функціонування платформи сприяння розвитку соціального підприємництва міста.  

Візит маріупольських підприємців до ЦРП ІЕМ ІФНТУНГ вже вкотре засвідчує, що наш бізнес-інкубатор є дієвим та потрібним для нашого міста, бо докладає чимало зусиль, щоб зробити місто цікавим, привабливим для інвесторів. А ще він готовий ділитись передовим досвідом з колегами з усієї країни, розвиватись самому та рухатись вперед.

 Довідково. Центр розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» ІЕМ ІФНТУНГ – новітня структурна одиниця на базі закладу вищої освіти, яка, з одного боку, сприяє розвитку підприємництва на теренах Івано-Франківщини, а з іншої сторони – допомагає студентам економічного та управлінського напрямів підготовки розвивати навики організації та ведення власної справи. Мета роботи Центру – залучення молоді, студентства зокрема, до ведення підприємницької діяльності, забезпечення їх бізнес-освіти, сприяння розвитку підприємницького потенціалу міста Івано-Франківська та Івано-Франківської області, підтримка інноваційної діяльності та соціально відповідального бізнесу, забезпечення інтеграції освіти і науки з виробництвом, впровадження сучасних європейських практик і технологій у навчальний процес та науково-дослідну роботу інституту економіки та менеджменту ІФНТУНГ.

  • ""
  • Члени команди Маріупольського Центру малого та середнього бізнесу
  • Члени команди Маріупольського Центру малого та середнього бізнесу
  • Приміщення ЦРП "Бізнес-Інкубатор"
  • Приміщення ЦРП "Бізнес-Інкубатор"
  • Приміщення ЦРП "Бізнес-Інкубатор"