Бути на «ти» з електробезпекою

На загал відомо, що не дотримуватись правил безпеки з електроприладами та установками вкрай небезпечно. Особливо – на виробництві. На цьому у сьогоднішній лекції для студентів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (групи ЕТ-22-1,2,3) першого (бакалаврського) рівня освіти наголосив стейкхолдер, інспектор служби охорони праці АТ «Прикарпаттяобленерго» Андрій КРИВИЙ.1

2Андрій Михайлович – випускник кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Інституту архітектури, будівництва та енергетики, який  пройшов успішний кар’єрний шлях і має великий практичний досвід у галузі електробезпеки, сам тепер читає лекції. Сьогоднішня лекція на тему «Система охорони праці на виробництві. Оформлення нещасних випадків. Електробезпека та засоби захисту»  проведена у формі цікавого діалогу з покликанням на реальні приклади з виробничого процесу. Детально було проаналізовано систему оформлення нещасних випадків. Студенти мали змогу вивчити різноманітні засоби захисту та систему з п’яти видів інструктажів, іспитів для попередження ураження людини електричним струмом. Розглянуто основні правила безпечної роботи в електроустановках згідно «Правил технічної експлуатації».

В рамках співпраці з АТ «Прикарпаттяобленерго» кафедрі подарували високовольтні покажчики напруги та діелектричні рукавиці напругою до 1 кВ. Студенти гучними оплесками подякували Андрію КРИВОМУ за неймовірно цікаву лекцію. Як бачимо, стейкхолдери сумлінно допомагають університету покращувати якість підготовки профільних фахівців.

Довідково. У рамках підписаного договору про співпрацю між ІФНТУНГ та АТ «Прикарпаттяобленерго» такі лекції є регулярними. Охоплюють вони різну тематику освітнього процесу кафедри  електроенергетики, електротехніки та електромеханіки, про які ми вже неодноразово писали.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця