Створення лабораторії Schneider Electric

Як уже було зазначено раніше нещодавно відбувся «Форум учасників ринку нафти і газу», який відвідали ректор університету Ігор ЧУДИК та завідувач кафедри автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій Інституту інформаційних технологій Андрій ЛАГОЙДА. За результатами форуму Ігор Іванович зазначив, що колектив учасників повертається з повним кошиком подарунків для розширення лабораторної навчально-наукової бази.

«Шнейдер Електрік Україна» передав кафедрі автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій великий набір як обладнання так і ліцензованого програмного забезпечення серед яких:

Програмне забезпечення:

- AVEVA System Platform – єдине на ринку гнучке, масштабоване рішення для диспетчеризації, SCADA, HMI та IIoT додатків, яке зв’язує виробничі процеси із бізнес плануванням. Це фундамент, що дає можливість налагодити сумісне ведення роботи та стандартизувати прийняття рішень, об’єднати людей, процеси і активи на всіх об'єктах.

За допомогою AVEVA System Platform можна безпечно зібрати в одну модель діяльність всього підприємств використовуючи моделі активів, щоб показати хід роботи на підприємстві в реальному часі, це в тому числі і тривожні сигнали, події, архівовані історичні данні. Цей один канал інформації робить планування та обслуговування системи більш ефективними, та гнучкими.

- EcoStruxure Machine Expert – це унікальне програмне рішення для розробки, налаштування та введення в експлуатацію всього парку обладнання в єдиному програмному середовищі, включаючи логіку, управління рухом, робототехніку / мехатроніку, моделювання, діагностику, інтелектуальне управління двигуном, навантаженням і приводами, ЛМІ (Vijeo Designer), функції промислового Інтернету речей і відповідні функції автоматизації мережі. Попередньо визначені шаблони дають змогу заощаджувати час на проектування, застосовуючи повні бібліотеки або навіть новий модуль обладнання.

- EcoStruxure Control Expert (раніше відомий як Unity Pro) - унікальна програмна платформа для конфігурування, програмування, налагодження та діагностики промислових контролерів Modicon M340, M580, Momentum, Premium, Quantum та Quantum Safety.

Обладнання:

1

 

Цей продукт є частиною лінійки Modicon M171/M172, пропозиції програмованих контролерів для рішень HVAC. Цей програмований контролер пропонує 8 дискретних входів з дискретною логікою джерела або джерела (позитивної/негативної). Це модуль із дискретною вхідною напругою 24 В змінного/постійного струму, 2,5 мА. Він пропонує 8 настроюваних парами аналогових входів і 2 аналогових виходу від 4 мА до 20 мА, від ±0 В до ±10 В. Він має 3 світлодіоди для програмованої сигналізації та 1 світлодіод для сигналізації живлення. Це продукт з ступенем захисту IP20. Основне застосування цього модуля – управління системою опалення, вентиляції та кондиціонування. Цей продукт сертифіковано CE, EAC, CSA та CURus. Він відповідає стандарту EN/IEC 60730. Переваги Modicon M171/M172 максимізують рентабельність та енергоефективність завдяки використанню масштабованого керування автоматизацією з Modicon M171/M172. Логічні контролери Modicon M171/M172 та інтуїтивно зрозуміле програмне забезпечення EcoStruxure Machine Expert - HVAC розроблені для досягнення максимальної прибутковості та енергоефективності.

1.2

Цей контролер TM241 є частиною лінійки контролерів Modicon M241 Logic. Він має 24 логічних входу/виходу та живиться 24 В постійного струму. Поставляється зі знімними гвинтовими клемними колодками для підключення входу/виходу, знімною клемною колодкою для підключення джерела живлення, резервною батареєю кнопкового типу BR2032. Цей логічний контролер M241 має 5 вбудованих комунікаційних портів, два послідовних канали (RS232/RS485 і RS485) і порт програмування USB mini-B. Він також має порт Ethernet і порт CANopen. Це дозволяє контролювати прості рухи або цикли керування. Ємність логічних контролерів M221 можна збільшити за допомогою модуля розширення Modicon TM3.

 

3

Контролери логіки/руху Modicon M262 розроблені для машин, які потребують високої продуктивності, підтримують Інтернет речей і поєднують програми керування логікою, рухом і безпекою. TM262L01MESE8T спеціалізується на логічному управлінні 4 швидкими цифровими входами та 4 швидкими цифровими виходами. Він контролює рух за допомогою незалежної осі в EtherNet/IP. У цей логічний контролер вбудовано дві мережі на основі Ethernet (EtherNet/IP, Modbus/TCP), один послідовний порт (протоколи Modbus, ASCII, Machine Expert). Modicon M262 - це контролери логіки/руху з вбудованим підключенням до хмари, які визначають можливості кібербезпеки, підтримують моніторинг, аналітику та прогнозне обслуговування. Він живиться від неізольованого джерела живлення 24 В постійного струму, має вбудований захист від перевантаження, вбудований двоядерний процесор, досягає продуктивності 5 нс/інструкція. Цей логічний контролер має одну комунікаційну шину (Ethernet, CANopen), одну шину вводу-виводу, один порт вводу-виводу. Цей контролер розроблено для обладнання, яке потребує інтегрованого підключення до Інтернету речей або зашифрованого зв’язку. Сертифіковано CE, cULus HazLoc, RCM, EAC, Achilles L2, EU RO Mutual, відповідає UL 61010-1/-2-201, CSAC22,2 № 61010-1/-2-201, ANSI/ISA 12-12 -01, EN 61131-2. Цей контролер сумісний із модулем інтелектуального зв’язку TMS CANopen, модулями розширення Modicon TM3 IO та налаштований EcoStruxure Machine Expert. Логічний контролер Modicon M262 встановлюється на DIN-рейку 35 мм із замками. Контролери логіки/руху Modicon M262 - це контролери, готові до Інтернету речей для продуктивних машин. Контролери логіки/руху Modicon M262 містять протоколи промислового Інтернету речей (IIoT) і шифрування для забезпечення прямого підключення до хмари та цифрових послуг.

4

Цей продукт є частиною лінійки Modicon M580, пропозиції програмованих контролерів автоматизації (PAC) і безпечних програмованих логічних контролерів (PLC) із вбудованим Ethernet. Цей процесорний модуль пропонує максимум 4 конфігурації стійки та 36 каналів для окремих програм. Це процесорний модуль зі споживаним струмом 270 мА при 24 В постійного струму. Він підтримує 1024 дискретних, 256 аналогових локальних каналів введення/виведення та 64 розподілених пристроїв. Він оснащений Ethernet TCP/IP для службового порту, 2 Ethernet TCP/IP для мережі пристроїв, Ethernet для порту HSBY і USB типу mini B для інтегрованих з’єднань. Він пропонує 600 000 годин напрацювання на відмову. Він має вбудовану оперативну пам’ять 4 МБ для програм, 384 КБ для даних, 10 КБ для системної пам’яті та розширювану флеш-пам’ять 4 ГБ для зберігання даних. Це продукт з ступенем захисту IP20. Він підходить для середніх і великих процесів. Цей продукт сертифікований CE, Торговим флотом, UL, RCM, CSA, EAC. Він відповідає стандартам EN 61131-2, EN 61000-6-4, EN 61000-6-2 і EN 61010-2-201. Переваги Modicon M580 полягають у скороченні часу виходу на ринок, підвищенні надійності та стійкості, підвищенні продуктивності та підвищенні операційної прибутковості завдяки покращеному доступу до даних.

5

Це компактне інтелектуальне реле/програмований контролер Zelio Logic SR3 використовує напругу живлення 24 В постійного струму. Він має 26 входів/виходів з гвинтовими клемами. Має компактну конструкцію, що дозволяє встановлювати його на DIN-рейку. Він також пропонує просте програмування, відображення та діагностику несправностей, дисплей і кнопки навігації. Його проста "ladder" логіка робить його адаптованим для неспеціалістів.

6

 

СЕНСОРНА ПАНЕЛЬ ОПЕРАТОРА 10" Harmony ET6, =24В, Ethernet

7

Altivar Machine ATV12 - це пропозиція частотних перетворювачів для комерційного обладнання та простих машин. Він працює з номінальною потужністю до 0,75 кВт / 1 кінська сила і номінальною напругою від 200 В до 240 В змінного струму. Він розроблений з радіатором для нормального довкілля і корпусом з вентилятором. Він має розширені функції ПІД-регулятора і "підхвату на льоту", основні кабелі, та легке налаштування керування двигуном. Він має розширені функції ПІД і лову на льоту, основні кабелі та легке налаштування керування двигуном. Виходячи з потреб, він може поставлятися без радіатора, з вбудованим фільтром ЕМС або як стандартна версія. Привод Altivar 12 стандартно інтегрує комунікаційний протокол Modbus. Цей Altivar Machine ATV12 призначений для простих застосувань у промисловості, комерційних машинах і машинах HVAC, таких як конвеєри, насоси, екстрактори, бар'єри доступу та бігові доріжки. Він відповідає IEC, UL та іншим міжнародним стандартам. Сумісність із програмним забезпеченням SoMove дозволяє зберігати та переносити конфігурації на запасний електропривід, скорочуючи час простою на технічне обслуговування. Він має оптимізоване застосування потужності та крутного моменту для вентиляції та насосних застосувань, що дозволяє заощадити до 30% енергії.

 

8

Продукт є частиною лінійки Modicon Networking, пропозиції некерованого комутатора Modicon Standard. Це некерований комутатор Ethernet TCP/IP, який оснащений 8 портами передачі даних для мідного кабелю. Він забезпечує просте підключення для кількох пристроїв Ethernet і надає клієнтам більше можливостей із застосуванням промислового рівня. Пристрій працює при споживанні потужності 1,5 Вт і номінальній напрузі від 12 до 24 В постійного струму. Має знімний 3-контактний роз'єм для живлення. Він має екрановані роз’єми, які підходять для невеликих, ізольованих мереж, систем із невеликим мережевим трафіком та низьким рівнем складності. Він має сертифікати CE, UL, RCM, UKCA, EAC і відповідає стандартам UL 61010 і МЕК 61131. Пристрій призначений для встановлення на 35-мм симетричну DIN-рейку. Він забезпечує низьке енергоспоживання та компактні розміри. Лінійка Modicon Networking пропонує розумний і гнучкий спосіб інтеграції рішень Ethernet у вашу роботу, від рівня пристрою до мережі керування та вашої корпоративної мережі. Він також забезпечує просте підключення для кількох пристроїв Ethernet. Лінійка Modicon Networking пропонує розумний і гнучкий спосіб інтеграції рішень Ethernet у вашу роботу, від рівня пристрою до мережі керування та вашої корпоративної мережі.

 

 

9

Цей продукт є частиною лінійки Modicon X80, спільної платформи модулів для програмованих контролерів автоматизації (PAC) Modicon M580 і M340. Цей модуль живлення має ізольовану напругу 24 В постійного струму. Це модуль джерела живлення з вторинною потужністю 16,8 Вт при 24 В постійного струму, струмом у вторинній напрузі 2,5 А при 3,3 В постійного струму та максимальною розсіюваною потужністю 8,5 Вт. Цей продукт міцний, високоякісний і заснований на останніх інноваційних технологіях. Він оснащений 2-контактним роз’ємом для реле сигналізації, 5-контактним роз’ємом для лінії живлення, захисним заземленням, вхідним датчиком 24 В постійного струму для електричного підключення. Це продукт з ступенем захисту IP20. Він підходить для середніх і великих процесів. Цей продукт сертифікований CE, RCM, Merchant Navy, CSA, EAC, UL. Він відповідає стандартам EN 61131-2, EN 61000-6-4, EN 61000-6-2 і EN 61010-2-201. Modicon X80 складається із сумісної спільної платформи модулів, яка знижує витрати на технічне обслуговування та навчання за допомогою однакових запасних частин на складі та унікальне навчання для різних програмованих контролерів автоматизації (PAC).

 

10

Цей продукт є частиною лінійки Modicon X80, спільної платформи модулів для програмованих контролерів автоматизації (PAC) Modicon M580 і M340. Цей дискретний модуль введення/виведення має 8 вхідних каналів, 8 релейних вихідних каналів. Це модуль дискретного вводу/виводу з дискретною вхідною напругою 24 В постійного струму, вихідною напругою 24 В постійного струму, 24 В до 240 В змінного струму, 10 В до 264 В змінного струму, вихідним струмом 2 А. Модуль з максимальною розсіюваною потужністю 3,1 Вт і струмом споживання 104 мА при 24 В постійного струму. Цей продукт міцний, високоякісний і заснований на останніх інноваційних технологіях. Він пропонує 912167 годин напрацювання на відмову. Це продукт з ступенем захисту IP20. Він підходить для середніх і великих процесів обробки інформації. Цей продукт сертифіковано Торговим флотом, RCM, CSA, EAC, CE та UL. Він відповідає стандартам EN 61131-2, EN 61000-6-4, EN 61000-6-2 і EN 61010-2-201. Цей вхід сумісний із 2-/3-провідними датчиками наближення, що відповідають IEC 60947-5-2. Modicon X80 складається із сумісної спільної платформи модулів, яка знижує витрати на технічне обслуговування та навчання за допомогою однакових запасних частин на складі та унікальне навчання для різних програмованих контролерів автоматизації (PAC).

 

11

Це модульний блок живлення з регульованим імпульсним режимом ABLM (SMPS) подає напругу постійного струму. Номінальна вхідна напруга від 100 В до 240 В змінного струму, номінальний вихідний струм 2. 5 А при 24 В постійного струму і номінальну вихідну потужність 60 Вт. Підходить для живлення постійною напругою, необхідною в таких сферах як транспортування, пакування, управління, харчова промисловість, гірничодобувна промисловість, нафтогазова промисловість і водопостачання. Встановлюється на омега-рейку або кріпиться гвинтами. Забезпечує захист від перевантажень і коротких замикань з автоматичним перезапуском після усунення джерела перевантаження/короткого замикання. Вага 0,221 кг. Відповідає стандартам EN62368-1, ENIEC61010-1/2-201, ENIEC61204-3, EN61000-6-1/2/3/4, EN61000-3-2-3, UL62368-1, UL61010-2-201/-1-201, CSAC22. 2No62368-1/No61010-2-201/No61010-1 і сертифікований CE, CUL, RCM, CBscheme. Для його захисту рекомендовано використовувати мініатюрні вимикачі Acti9 iC60. Тип захисту - крива 6A, 10А, B або C. На передній панелі є світлодіод, що вказує на наявність вихідної напруги постійного струму, а також QR-код для доступу до технічної документації. Завдяки модульному корпусу, вони можуть бути встановлені як в шафах, так і на промислових панелях шляхом закріплення на омега-рейці (DIN). Розроблені для простих машин, модульні джерела живлення в першу чергу цінуються за свою надзвичайну компактність.

 

12

Це блок оптимального живлення з регульованим імпульсним режимом ABLS (SMPS) подає напругу постійного струму. Номінальна вхідна напруга від 100 до 240 В змінного струму, номінальний вихідний струм 3,8 А при 24 В постійного струму і номінальну вихідну потужність 91,2 Вт. Підходить для живлення постійною напругою, необхідною в таких сферах як транспортування, пакування, управління, харчова промисловість, гірничодобувна промисловість, нафтогазова промисловість і водопостачання. Встановлюється на DIN-рейку або кріпиться гвинтами. Ширина 45 мм, висота 75 мм, глибина 100 мм. Забезпечує захист від перевантажень і коротких замикань з автоматичним перезапуском після усунення джерела перевантаження/короткого замикання. Вага 0,325 кг. Відповідає стандартам EN62368-1, ENIEC61010-1/2-201, ENIEC61204-3, EN61000-6-1/2/3/4, EN61000-3-2-3, UL62368-1, UL61010-2-201/-1-201, CSAC22. 2No62368-1/No61010-2-201/No61010-1 і сертифікований CE, CUL, RCM, CBscheme. Для його захисту рекомендовано використовувати мініатюрні вимикачі Acti9 iC60. Тип захисту - 6А, крива С або 10А, крива В. На передній панелі є світлодіод, що вказує на наявність вихідної напруги постійного струму, а також QR-код для доступу до останньої технічної документації. Встановлюється як в шафах, так і на промислових панелях шляхом закріплення на DIN-рейці . Розроблені для простих машин, модульні джерела живлення в першу чергу цінуються за свою надзвичайну компактність.

 

13

Це оптимізований блок живлення ABLS з регульованим імпульсним режимом (SMPS) подає напругу постійного струму. Номінальна вхідна напруга від 100 В до 240 В змінного струму і від 140 В до 340 В постійного струму, номінальний вихідний струм 5 А при 24 В постійного струму і номінальну вихідну потужність 120 Вт. Підходить для живлення постійною напругою, необхідною в таких сферах як транспортування, пакування, управління, харчова промисловість, гірничодобувна промисловість, нафтогазова промисловість і водопостачання. Встановлюється на DIN-рейку або кріпиться гвинтами. Ширина 40 мм, висота 123,6 мм, глибина 117. 6 мм. Забезпечує захист від перевантажень і коротких замикань з автоматичним перезапуском після усунення джерела перевантаження/короткого замикання. Вага 0,550 кг. Відповідає стандартам EN62368-1, ENIEC61010-1/2-201, ENIEC61204-3, EN61000-6-1/2/3/4, EN61000-3-2-3, UL62368-1, UL61010-2-201/-1-201, CSAC22. 2No62368-1/No61010-2-201/No61010-1 і сертифікований CE, CUL, RCM, CBscheme. Для його захисту рекомендовано використовувати мініатюрні вимикачі Acti9 iC60. Тип захисту - 16А, крива С або 13А. На передній панелі є світлодіод, що вказує на наявність вихідної напруги постійного струму, а також QR-код для доступу до останньої технічної документації. Встановлюється як у шафах, так і на промислових панелях, закріплюючи на DIN-рейці. Розроблені для простих машин, модульні джерела живлення в першу чергу цінуються за свою надзвичайну компактність.

 

 

«Шнейдер Електрік Україна» передав кафедрі автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій також велику кількісь сенсорів, автоматичних вимикачів, кінцевих вимикачів, трасових вимикачів та реле.

 

 

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця