Проєкт сприяє просуванню тенденції переходу на електротранспорт

Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» має на меті, серед іншого, поширення інформації про альтернативні джерела енергії задля зменшення шкоди для довкілля, скорочення викидів та покращення екологічної ситуації. Одним із таких альтернативних джерел є біогаз. А в Україні існують значні перспективи його виробництва з кукурудзи.

Оскільки планується, що відновлення енергосистеми нашої країни після війни відбуватиметься на засадах модернізації, децентралізації та екологізації, це питання є досить актуальним. В Україні поживні рештки кукурудзи можуть стати потужною сировиною для виробництва біогазу, оскільки з одного гектару поля кукурудзи можна отримати 1 400 м3 біометану. В ЄС потреба в біогазі значна, але самостійно задовольнити її блок не може. Однак підприємство, що має ферму з 1000 голів великої рогатої худоби, може забезпечити сировиною біогазовий завод потужністю в 1 МВт.

Європа має значний досвід у виробництві біогазу. Це актуальний напрямок в дослідження якого ЄС вкладає значні інвестиції. Наше завдання – вивчити провідні практики та впровадити в українських умовах.

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація