Популяризація та інформування населення щодо питань зміни клімату

  У рамках проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» ми опікуємося популяризацією та інформуванням населення щодо питань зміни клімату, розвитку відновлюваних джерел енергії та енергоефективності. Більшість країн пострадянського простору є дуже енергоємними. Наприклад, в Україні питоме споживання енергії в 3 рази перевищує аналогічні показники для країн ЄС.

Це означає, що наша країна споживає на одиницю ВВП у 3 рази більше енергоносіїв. З одного боку, це викликано тим, що існує певна структура економіки країни — економіка слабо диверсифікована і, головним чином, сфокусована на інтенсивному видобутку енергії та відповідній переробній промисловості. З іншого боку, існує величезна потреба в модернізації обладнання майже в усіх секторах економіки.

Застаріле обладнання та старі технології є одним із джерел втрат електроенергії. Енергоефективність — це не рекламні прийоми й не хитрощі екологів, а простий комерційний спосіб досягти рентабельності та зміцнити фінансове становище. У цілому підвищення енергоефективності призводить до зниження витрат на енергоносії, підвищення рентабельності, покращення якості продукції, зростання конкурентоспроможності та вартості компанії, й загалом – створенню позитивного іміджу компанії. Саме тому варто сприяти впровадженню енергоефективних рішень як на окремих підприємствах, так і на рівні держави.

 

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація