8 грудня - підсумкова конференція за результатами реалізації проєкту

8 грудня в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу (ІФНТУНГ) відбудеться підсумкова конференція за результатами реалізації проєкту «Транскордонна мережа енергетично сталих університетів» (HUSKROUA/1702 /6.1/0075, NET4SENERGY).

З 2019 року ІФНТУНГ спільно з Технічним університетом у Кошице (Словаччина), Університетом Мішкольца (Угорщина), Технічним університетом Клуж-Напока (Північний університетський центр в Байа-Маре, Румунія) реалізовує проєкт NET4SENERGY, що спрямований на підвищення енергоефективності провідних університетів чотирьох держав. Проєкт реалізується в межах Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020» (HUSKROUA). Загальний бюджет на чотирьох партнерів - 326 448,04 €, з них: 293 803, 23 € - внесок Європейського Союзу, 18 282, 96 € - внесок партнерів, 112 151, 14 € - бюджет для університету.

Серед основних результатів реалізації проєкту: розробка планів дій сталого енергетичного розвитку та клімату для університетів-партнерів; встановлення пілотної системи енергетичного моніторингу з метою оцінки реального споживання енергетичних ресурсів; монтаж демонстраційної сонячної електростанції (СЕС), яка призначена для компенсації власного споживання електричної енергії та демонстрації можливостей обладнання відновлюваної (сонячної) енергетики для заощадження енергоресурсів; підготовка документів для впровадження системи енергетичного менеджменту в громадських будівлях відповідно до вимог міжнародного нормативного документу ДСТУ ЕN ІСО 50001 «Системи енергетичного менеджменту. Вимоги та настанова щодо використання»; брошура «Кращі практики з енергоефективності в громадських будівлях», що підготовлена міжнародною групою авторів, які представляють університети-партнери проєкту, на прикладі транскордонного регіону HUSKROUA; створення ресурсного центру, освітня діяльність якого буде спрямована на розвиток енергоефективної свідомості населення. Для студентів, викладачів, експертів було проведено серію міжнародних навчальних візитів і семінарів, на яких учасники дізнались більше про енергетичний менеджмент, енергоефективність, енергозаощадження, відновлювані джерела енергії тощо. Також у межах проєкту були проведені навчання з енергетичного менеджменту для представників закладів вищої освіти, державних установ та організацій, органів місцевого самоврядування, власників підприємств, енергоменеджерів тощо.

У підсумковій конференції візьмуть участь: представники університетів-партнерів проєкту та інших закладів вищої освіти, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської міської ради, студенти, експерти, енергоменеджери та інші.

Також запрошуємо всіх зацікавлених у підвищенні обізнаності в питаннях ефективного управління енергетичними ресурсами долучитись до обговорення!

Конференція буде проходити у змішаному форматі – онлайн/офлайн.

Дата – 08.12.2021

Час – 10.00 – 14.30

Програма конференції: https://bit.ly/FDCN4SE

Щоб взяти участь – зареєструйтесь: https://forms.gle/9NPxpf6DnzoRdoJs5 (крайній термін - 3 грудня).

 

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація