Золотий фонд нації

До початку російсько-української війни ми навіть не уявляли собі, що незабаром у нашому календарі з’явиться День героїв. Що ми будемо дякувати Збройним силам України за кожен прожитий день, будемо молитися в храмах за здоров’я наших захисників і вшановувати хвилиною мовчання тих, хто поліг у боях за незалежність держави. 

Але сталося саме так. І нині Україна, яка ніколи не загарбувала чужих територій, мусить боронитися від підступного ворога, який роками твердив нам про братерство, але насправді чекав слушної хвилини, аби знищити. Нині навіть ті українці, які ніколи раніше не тримали зброї в руках, мусять опановувати військову техніку. Серед них – і наші друзі та колеги. Це викладачі, працівники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, його студенти та випускники.  Хтось із них – досі у бою, хтось повернувся зі щитом, а хтось, на жаль, - на щиті. Й сьогодні університетська спільнота подякувала кожному з них за життя і за майбутнє для всієї України та вшанувала пам’ять загиблих героїв, яких згадуємо поіменно. Назавжди в нашій пам’яті залишаться Андрій Прошак і Тарас Зозуля, Степан Чуйко і Марк Селиванов, Богдан Кручак і Василь Стефанишин, В’ячеслав Чупак і Андрій Чепіль, Сергій Силкін і Мар’ян Орищук, Андрій Калин і Віталій Кадол, Володимир Ємельянов і Сергій Батюк, Віктор Вовчук і Назар Фоменко, Євгеній Шишов і Василь Данилишин, Максим Глебов і Андрій Дорош, Юрій Гук та Ігор Ходак, Назарій Чуловський і Михайло Микитюк, Андрій Фендик і Ельмін Новрузов, Роман Круховський, Максим Руденок та Іван Баволяк

На урочистостях до Дня героїв були присутні дружина Сергія Батюка пані Галина Батюк (одна із засновниць ГО «Родини загиблих захисників і захисниць Івано-Франківська») , його бойовий побратим Володимир Трач, і його однокурсник (нині завідувач кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки ІФНТУНГ) Петро Курляк. Їхні спогади та фільм про родину пана Сергія – яскраве свідчення того, що Україна зараз втрачає найкращих своїх дітей.

Але пам’ять про них житиме завжди. І співвітчизники вже зараз, не очікуючи завершення війни, роблять кожен свій внесок у написання новітньої історії держави. Як от Українська конфедерація журналістів, яка видала книжку «Золотий фонд нації. ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!». В ній – і розповідь про нашого краянина Сергія Батюка. Один з укладачів збірки, професор кафедри публічного управління та адміністрування Іван Лопушинський вручив примірник видання Галині Батюк, ще один примірник отримала Науково-технічна бібліотека ІФНТУНГ, аби нові покоління студентів більше дізнавались про Україну воєнного часу, про патріотів, які сьогодні стоять на захисті держави, а також тих, хто своїми добрими справами повсякдень наближає велику Перемогу.

 

  • 1
  • 2
  • 11
  • 22
  • 22211