Разом відповідаємо на виклики часу

Нові партнери, які з’явились сьогодні в Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, мають особливе значення для кожного працівника нашого ЗВО. Адже йдеться про Управління з питань ветеранської політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації. 

Зайве, мабуть, нагадувати, що ІФНТУНГ від перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну спрямував всі свої кращі наукові сили на те, щоб зміцнити обороноздатність держави. Його працівники і студенти взялися до зброї, а на Алеї слави ось уже третій рік з’являються імена Героїв, для яких ІФНТУНГ так чи інакше був рідним.

Втім, цей шлях для нас розпочався не 2022, а  2014 року. На ньому – вже багато зроблено. В стінах університету реалізовувались програми, спрямовані на адаптацію ветеранів до цивільного життя. Зараз тут працюють над створенням комфортного й доступного простору для них. А тепер ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик і очільник Управління з питань ветеранської політики Івано-Франківської ОДА Роман Примич погодили напрямки подальшої роботи в цьому напрямку.

Передбачається, що сторони консолідують зусилля, спрямовані на підтримку ветеранів (учасників) війни та їх сімей. Зокрема, планується проведення спільних заходів, у т. ч. в онлайн форматі, сприяння навчанню, перекваліфікації, працевлаштуванню та інформування про можливості та шляхи отримання освіти (другої освіти), перекваліфікації чи практики, дуальної освіти, робітничих професій, курсів опанування навичок пошуку роботи для підвищення конкурентоспроможності та можливості працевлаштування, побудови успішної кар`єри, проведення системи заходів щодо соціального захисту та стратегії підтримки на ринку праці, реабілітації, відновлення (використовуючи рекреаційний потенціал університету та можливості фізкультурно-оздоровчого комплексу), адаптації та психологічної підтримки.

Буде організована низка тренінгів, семінарів, практичних занять, круглих столів з метою адаптації, реабілітації, підвищення рівня самооцінки ветеранів, опанування ними ефективних форм та методів самореалізації, підвищення кваліфікації, з основ бізнесу та підприємницької діяльності, самопрезентації, спілкування з роботодавцем, ефективного навчання й самоосвіти.

Партнери вирішили скоординувати дії щодо ефективного використання профдіагностичних методик у якісному підборі працівників з числа ветеранів та членів їх сімей для забезпечення потреб роботодавців області, а також підвищення кваліфікації шляхом проходження практики безпосередньо на підприємствах області.

Тож, попри важкі обставини воєнного часу, ІФНТУНГ разом із партнерами гідно відповідає на його виклики.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3