«Заборонити рашизм»: студентам ІФНТУНГ презентували книгу

До Івано-Франківського національного університету нафти і газу з науково-публіцистичним виданням «Заборонити рашизм» завітав  Володимир ОГРИЗКО, проректор з міжнародної діяльності  Київського університету імені Бориса Грінченка, міністр закордонних справ України в 2007–2009 роках, керівник1 Центру дослідження росії  та радник ПАТ «Укрнафта».

Високий гість презентував студентам університету перше науково-публіцистичне видання, у якому дається визначення рашизму як ідеології та суспільної практики сьогодення. Автором ідеї створення книги й натхненником проєкту був Віктор 2ОГНЕВ'ЮК – український філософ, професор, академік НАПН України, фундатор і ректор Університету Грінченка (2007–2022). Він наголосив на тому, що у книзі «Заборонити рашизм», виданій за власний кошт університетом ім. Бориса Грінченка, досліджуються витоки формування російського месіанства та експансіонізму, які стали підґрунтям до творення імперської ідеології «русского мира», набули гіпертрофованих рис та вилилися у пряму військову агресію проти суверенної держави Україна.

Тираж книги – невеликий. Придбати книжку не можна, бо це – не комерційний проект. Тож її розповсюджують в Україні серед студентства, університетів, бібліотек. ІФНТУНГ теж отримав від Володимира ОГРИЗКА книги в подарунок.

Опісля присутні говорили про війну, про необхідність розвивати в собі лідерські якості. А прикладом для наслідування серед студентів повинні стати їхні викладачі  з активною громадянською позицією, україномовним контентом та українською мовою.

Спілкуючись зі студентами ІФНТУНГ – єдиного профільного нафтогазового університету України, гість розповідав про «Укранафту» та виклики, які стоять перед компанією.  

 

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5