З турботою про навколишнє середовище

У рамках договору про співпрацю між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та Державним вищим навчальним закладом "Ужгородський національний  університет", що передбачає проведення спільних наукових досліджень, заходів у  сфері охорони навколишнього середовища й екологічної безпеки з використанням міждисциплінарного підходу для вирішення проблем, пов’язаних з глобальними кліматичними змінами, ІФНТУНГ долучився до організації міжнародного тренінгу "Чорнобиль: проблеми, перспективи, технології захисту довкілля". Захід присвячено вшануванню 35-річниці пам’яті жертв і постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС і відзначенню Дня охорони навколишнього середовища. 

Навчання проводиться з метою: підвищення рівня екологічної свідомості молодого населення (студентів) шляхом ознайомлення з подіями, пов’язаними з аварією на Чорнобильській АЕС, яка призвела до однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства; поглиблення знань щодо біотичних наслідків Чорнобильської катастрофи: здоров’я людини рослинний та тваринний світ; ознайомлення з підходами щодо вирішення проблеми подолання наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції; ознайомлення з питаннями екологічної безпеки атомної енергетики та шляхами вирішення проблем поводження з радіоактивними відходами; вивчення інновацій в сфері атомної енергетики.

1Офіційне відкриття заходу відбулось 31 травня в ДВНЗ "Ужгородський національний університет". З вітальним словом до часників тренінгу від ІФНТУНГ звернулись перший проректор, професор Олег Мандрик, доцентка кафедри екології Теодозія Яцишин, голова Студентського парламенту Владислав Коркін. Від партнерів-організаторів навчання учасників привітали: директор ДУ "Інститут геохімії навколишнього середовища Національної академії наук України" Ю. Забулонов, директор Чорнобильського радіаційноекологічного біосферного заповідника О. Галущенко, проректор з наукової роботи ДВНЗ "Ужгородський національний університет" І. Студеняк, директорка Центру міждисциплінарних наукових досліджень Ужгородського національного університету С. Делеган-Кокайко.

Загалом навчання триватиме до 7 червня. Програма тренінгу передбачає проведення тематичних лекцій, круглого столу, семінару, групових та індивідуальних консультацій, виконання індивідуальних завдань, самостійну роботу. Організатори сподіваються, що навчання дозволить сформувати у молодого покоління навики соціально відповідальної та свідомої діяльності, бережливого ставлення до навколишнього середовища задля забезпечення сталого розвитку суспільства.

Організатори навчання: Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник; Державний вищий навчальний заклад "Ужгородський національний університет"; Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу; Державна установа "Інститут геохімії навколишнього середовища Національної академії наук України"; Центр міждисциплінарних наукових досліджень Ужгородського національного університету; Студентський парламент Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

ПРОГРАМА ТРЕНІНГУ

 

 

  • 3
  • 1
  • 2
  • 4
  • 5