Як навчається іноземним студентам в ІФНТУНГ

Основним завданням Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу є надання якісних освітніх послуг як українцям, так і студентам з інших країн, адже приблизно кожен 30 студент університету – іноземець. Тому пріоритетним зобов’язанням усього колективу ІФНТУНГ є прояв максимального професіоналізму, щоб студенти, які приїжджають з інших країн, відчували себе комфортно.

1Наш університет має сучасну матеріально-технічну базу для підготовки фахівців міжнародного визнання. За сприяння галузевих компаній в ІФНТУНГ функціонують високотехнологічні лабораторії: апаратно-програмних засобів «SIEMENS»; тампонажних розчинів; автоматизованих систем керування та промислових телекомунікацій «Phoenix-Contact»; Smart-технологій; «Інтернет речей», а також працює «IT-Академія».

А для того, щоб студентам було легко та приємно жити і вчитись, університет дбає про гідні умови в гуртожитках: тут є все необхідне для проживання, занять і відпочинку. Окрім того, ІФНТУНГ має бази практик, навчально-лабораторні корпуси та базу відпочинку.

2Завдяки різноманітним заходам (екскурсії, вечори відпочинку, національні святкування) викладачі університету допомагають іноземцям адаптуватися в країні перебування, краще зрозуміти її жителів, швидше вивчати українську мову. Іноземні студенти завжди беруть активну участь у художній самодіяльності, активно долучаються до всеукраїнських змагань, флешмобів, науково-дослідницької та культурної роботи не тільки університету, але й міста чи області. Так, студент з Анголи Франке Франсішку Мпуаті Ранке виборов третє місце у конкурсі серед іноземних студентів на краще фото, відео або слоган про навчання в Україні, який спільно організували МОН України й Український державний центр міжнародної освіти. Громадянин Конго М’боро Бернар-Крістіан неодноразово вигравав всеукраїнські конкурси танців, а Бахі Гей Жілдас з Кот-д’Івуару - наша гордість з бігових видів спорту.

3Своїми думками про навчається в ІФНТУНГ поділились студенти Центру міжнародної освіти:  Самуел  Гясі, Абдалкадір Самранг Смко та Моуліом Ясмін Мбоухоуап Саламату.

На питання «Що привело з далекої Гани в ІФНТУНГ?», студент Самуел Гясі  відповідає: «Я, як і будь-який інший абітурієнт, завжди хотів навчатися у найкращих умів країни! Я довго думав над тим, який технічний університет обрати для навчання і обрав цей. Тепер я тут отримую нові знання, підвищую свою кваліфікацію, думаю про кар’єру, вивчаю нову і дуже цікаву українську мову і знайомлюся з новими людьми».

3Самрганснк Абду аль Кадир з Іраку в Івано-Франківську живе вже чотири роки. В ІФНТУНГ його привела мрія – стати інженером у нафтогазовій галузі. Коли довідався про наш університет, то зрозумів, що це - шанс її здійснити. «Тут потужний викладацький склад, широкі можливості набуття практичних навичок і вартість навчання виявилась поміркованою».

4Камерунка Моуліом Ясмін Мбоухоуап Саламату  розповідає, що до вибору університету, в якому буде набувати знання, підійшла серйозно. Проаналізувавши переваги навчання в різних університетах, вибір виявився простий: «Часто мене запитують друзі, чому я обрала навчання в ІФНТУНГ? Все дуже просто: тут індивідуальний підхід до кожного студента, високі академічні стандарти й правильно організований навчальний процес. В університеті створені сприятливі умові для навчання: завжди цікаві й інформативні лекції, сучасні лабораторії, буровий центр тощо. Викладачі часто мотивують і підтримують студентів, а це дуже важливо для іноземців. Присутня також і здорова конкуренція між самими студентами. А ще - тут можна знайти себе в різних спортивних секціях чи гуртках».

Більше про те, як живеться студентам-іноземцям в Івано-Франківську – в статті WestNews.