Висококваліфіковані кадри та інновації для енергетики України

З метою підтримки розвитку потенціалу людського капіталу енергетичного сектору України, удосконалення якості надання освітніх послуг у нафтогазовій сфері днями було підписано Меморандум про співпрацю в освітньо-науково-технічній царині між Акціонерним товариством НАК «Нафтогаз України», Міністерством енергетики України, Міністерством освіти і науки України, ДП «Державна паливна компанія «Масма» (Дослідно-науковий центр) та низкою університетів країни.1 Документ об’єднав шість для досягнення важливих освітніх, наукових та технічних цілей ЗВО: Івано-Франківський національний 2технічний університет нафти і газу, який представляв перший проректор , проф. Олег Мандрик; НУ «Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка», Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова, Одеський національний університет ім. І. І. Мечнікова, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет ім. Івана Франка. У Меморандумі передбачено впровадження учасниками механізмів постійного оновлення змісту освіти і методик навчання, організації співпраці всіх причасних сторін для забезпечення потреб підприємств нафтогазової галузі України у висококваліфікованих кадрах.

Важливим вектором співпраці, прописаної у Меморандумі, є розроблення та впровадження технічних рішень і технологій щодо альтернативних відновлювальних павлив та формування ефективних стратегій декарбонізації нафтовидобувної галузі. ЗВО працюватимуть також на вирішенням проблемних питань нафтогазової галузі з використанням наукового потенціалу університетів.

3Меморандум скріпили підписами голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, міністр Міністерства енергетики України Герман Галущенко,  міністр Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет, ректори вищезазначених ЗВО та в. о. директора ДП «Державна паливна компанія «Масма» (Дослідно-науковий центр) Олег Ярошенко.

Усі учасники Меморандуму покладають великі сподівання на реалізацію його основних положень та планують тісно співпрацювати задля удосконалення стандартів вищої освіти та освітніх програм нафтогазового спрямування, а також в спільних проектах щодо використання адаптованих курсів провідних міжнародних профільних ЗВО на базі українських, проведенні спільних наукових досліджень, форумів, конференцій тощо.

 

  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11