Відкрита лекція фахівця-практика Центру прийому та обробки спеціальної інформації та управління навігаційним полем

24 Листопада  2022 року, студенти магістри та бакалаври, які навчаються за освітніми програмами спеціальності  193 "Геодезія та землеустрій", прослухали лекцію запрошеного фахівця-практика Ляски Івана Івановича,  начальника групи обробки інформації ДЗЗ Центру прийому та обробки спеціальної інформації та управління навігаційним полем, філії Національного центру управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агентства України (https://spacecenter.gov.ua/tsposi-ta-knp). Лекція була присвячена питанням використання даних дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) у задачах моніторингу природних та техногенних процесів. Тема лекції «Дистанційне зондування Землі. Основні поняття та приклади застосування».

Підчас лекції розглянуто питання:

✔️загальні поняття про ДЗЗ;

✔️принципи обробки даних ДЗЗ;

✔️моніторинг стану рослинного покриву за допомогою ДЗЗ;

✔️моніторинг метеорологічних явищ за допомогою ДЗЗ;

✔️моніторинг стану поверхневих водойм за допомогою космознімків;

✔️моніторинг стану атмосферного повітря на основі супутникових даних;

✔️моніторинг пожеж та інших теплових аномалій;

✔️моніторинг просідання земної поверхні з використанням методів інтерферометрії.

Лектор ознайомив аудиторію із практичною діяльністю Центру у сфері моніторингових досліджень.

Відзначимо, що дана зустріч відбулася завдяки укладеному договору про співпрацю, організацію взаємовідносин між Центром прийому та обробки спеціальної інформації та управління навігаційним полем та ІФНТУНГ, що забезпечує вдосконалення освітнього процесу, покращення якості підготовки здобувачів вищої освіти. ІФНТУНГ та Центр прийому та обробки спеціальної інформації та управління навігаційним полем мають історію партнерства стосовно організації спільних наукових досліджень та проведення практик студентів ,які навчаються за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій".

Студенти, гаранти освітніх програм і викладачі кафедри геотехногенної безпеки мали можливість поставити питання щодо використання даних ДЗЗ у різних сферах діяльності.

  • 1
  • 2
  • 3

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця