В ІФНТУНГ відбувся круглий стіл з питань формування консолідованої фінансової звітності

Днями в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбувся студентський круглий стіл на тему "Консолідована фінансова звітність: теорії, принципи, методи формування". Організатор - кафедра обліку та оподаткування Інституту економіки та менеджменту, координатори - в.о. завідувача кафедри обліку та оподаткування, проф. Кафка С. М. та доц. Степанюк О. С. Участь у заході взяли викладачі та студенти ІФНТУНГ і Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Мета проведення круглого столу – обговорення за результатами студентських досліджень теорії, принципів і методів формування консолідованої фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності в умовах глобалізації.

1З доповідями та вітальними словами до молодих фахівців звернулися Dilip Patel  (керівник ATC, Лондон, Велика Британія) та Марина Зайцева (координатор освітніх програм СІМА Україна) з доповіддю «Міжнародна кваліфікація для фінансистів СІМА: спеціальні пропозиції для українського студентства»).

Для обговорення учасникам круглого столу були запропоновані такі питання:

- Національні та міжнародні стандарти щодо складання консолідованої фінансової звітності: порівняльний аспект.

- Адаптація методів консолідації фінансової звітності до міжнародних стандартів.

- Алгоритм визначення елементів контролю об’єкта інвестування для консолідації фінансової звітності.

- Проблеми операцій між контрольованими сторонами.

- Оцінювання неконтрольованих часток в об'єкті інвестування.

- Проблеми консолідації фінансової звітності об’єднань підприємств в Україні.

- Консолідована фінансова звітність як джерело аналізу групи підприємств.

2За результатами круглого столу визначено найкращі доповіді, які рекомендовано до публікації на конференціях і в наукових виданнях.

Організатори наголошують, що науково-дослідна робота є важливою складовою якісної підготовки майбутніх фахівців. Практика проведення спільних наукових досліджень між ЗВО є також основою взаємовигідної та продуктивної співпраці викладачів та студентів. А спільні зустрічі сприяють поглибленню здобутих теоретичних знань, апробації результатів наукового пошуку, активізації наукової роботи студентів.