Участь магістрів в наукових заходах

       

        Важливою складовою підготовки магістрів з туризму є участь у наукових заходах, які дозволяють поглибити знання з фахових дисциплін.

        З цією метою 19 квітня в рамках вивчення дисципліни «Екскурсознавство і музеєзнавство» студенти магістри групи ТУм-22-1  та викладач доцент Коробейникова Я.С. взяли участь у науковому онлайн-симпозіумі з музеєзнавства, пам’яткознавства «Сучасні тренди Heritage Science на основі європейського досвіду».

        Мета наукового симпозіуму: започаткувати наукову комунікацію в галузі музеєзнавства, пам’яткознавства задля розвитку фахових дискусій, посилення спеціальностей, партнерських мереж та спільної проєктної діяльності. На симпозіумі були представлені найсучасніші тренди і технології, що допоможуть зберегти та захистити нашу спадщину на майбутнє. Наукові доповіді стосувалися сучасного стану розвитку науки про культурну спадщину в Європі, затребуваності науковців з культурної спадщини; здобуття нових знань шляхом участі у проєктах, зокрема з управління археологічною спадщиною громад на засадах sustainability.

       Студенти мали можливість ознайомитися з сучасними трендами та проблемами музеїв України від фахівців музейної справи, досвідом діяльності музеїв Європи щодо організації туристичної діяльності.

 

 

  • 1
  • 2